Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U12-1 > JU12-1 – spannende competitie

JU12-1 – spannende competitie

Tot nu toe
Vlak voor kerst kwamen we ineens op de eerste plaats in de competitie. In Denemarken sleepten we de eerste prijs in de wacht. Nu bovenaan blijven staan in de competitie, maar dat willen er meer. Er zijn geduchte concurrenten. Lees hieronder hoe het ons verging in de zes wedstrijden van januari tot nu.

16 januari 2016
We reizen af naar Den Helder, 4e in de competitie, maar het scheelt nauwelijks iets in wedstrijdpunten met de nummers 1 t/m 3. Vorige keer wonnen we in Rijswijk met maar 3 puntjes van Den Helder. Denemarken, waar we alles hebben gegeven, zit blijkbaar nog in de benen van de spelers. Niet één speler lijkt fit, het wil niet lukken. Bij Den Helder loopt het als een trein. We worden geveegd: 93-49.

24 januari 2016
Thuis tegen Black Eagles, dat moet te doen zijn. En dat is het, we knallen meteen naar 20-4. De tweede periode weet Black Eagles de basket wat meer te vinden: 34-18 maar na de rust lopen we flink verder uit: 80-44. Gelukkig, we zijn weer fit.

31 januari 2016
We gaan naar Wychen voor de wedstrijd tegen Wyba. Vorige wedstrijd wonnen we met slechts 3 punten. Wyba staat vijfde in de competitie maar bewijst steeds een geduchte tegenstander te zijn.
Ook nu geeft Wyba niet op en strijdt tot het eind. Gelukkig winnen we (weer) met 3 punten: 44-47.

13 februari en 6 maart 2016
Twee thuiswedstrijden tegen Uball achter elkaar. Uball staat praktisch de hele competitie op de eerste plaats en vorige wedstrijd verloren we van ze (we spelen 3x tegen elke tegenstander).
13 februari starten we goed in de eerste periode (19-14) maar dan komt Uball terug. Daarna staan we voor, achter, voor, achter.... Helaas voor ons is er de laatste 5 minuten geen houden meer aan: 60-66.
6 maart hebben we dus iets goed te maken! Deze hele wedstrijd staan we steeds een paar puntjes achter, maar in de laatste vier minuten krijgen we vleugels en .... we winnen van Uball!! 76-68. Wat een spannende en leuke wedstrijden!

Maar dan..... 13 maart 2016
We staan nu op een gedeelde eerste plaats samen met Leiden. En daar spelen we vandaag tegen! Eén van de twee scheidsrechters van Leiden is dezelfde als vorige keer. Toen eindigden we met 5 spelers van de 11 in verband met fouten last. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Beide teams strijden de hele wedstrijd voor wat ze waard zijn. Beide teams sprokkelen de punten bij elkaar, de hele wedstrijd is het super spannend. We komen na lang achter te hebben gestaan terug: 59-59. Een 3-punter (van Julian) geeft hoop. Wij scoren daarna alleen nog een vrije worp. Leiden verzilvert nog 3 punten. Helaas, voor ons, klinkt het eindsignaal. 62-60. Leiden verstevigt zijn koppositie in de competitie. Maar we mogen trots zijn op onszelf. We hebben goed stand gehouden tegen deze ruw spelende tegenstander.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren