Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U12-1 > Lokomotief U12 plaatst zich voor Open finals op 29 mei in Leidschenveen

Lokomotief U12 plaatst zich voor Open finals op 29 mei in Leidschenveen

De wekkers gaan vroeg. Om half acht zijn U12 en fans verzameld bij de Van Zweedenzaal om af te reizen naar Den Helder voor de open finals U12.

 

1e poule wedstrijd
Rond 9 uur is iedereen aanwezig en beginnen de voorbereidingen voor de eerste poulewedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie, BS Leiden. Om 10 uur gaan we los. Beide teams hebben moeite om de bal, die nogal hard is, onder controle te krijgen. Het duurt dan ook meer dan vijf minuten voordat de eerste punten gemaakt worden. Loko opent uiteindelijk de score! Na de eerste periode staat Loko voor met 12-4. Bij rust is het 23 -13. Na het derde kwart is het 38 – 23. Leiden probeert het nog en maakt het spannend, 46 – 39 met nog drie minuten op de klok. Met een goede defence en harde aanmoedigingen vanaf de tribune weten onze jongens de wedstrijd te winnen met 54 – 44. De kop is eraf!

2e poulewedstrijd
Na twee speelrondes rust, gezond eten en een rondje frisse lucht buiten, staan we klaar voor de strijd met The Black Eagles. Met nog één minuut te spelen in het eerste kwart staat het 9 - 11 voor The Black Eagles. Toch weet Loko de eerste periode af te sluiten met een voorsprong, 13 – 11. Dan lopen onze jongens uit tot 28 -19 in de tweede periode. De voorsprong die we uitbouwen, geven we ook weer weg in het derde kwart. De defence komt onder druk. Met nog 2,5 minuten te spelen in het vierde kwart is de stand 40 -33 voor Loko. Maar, The Black Eagles komen terug tot 40 – 35, tot zelfs 40 – 39 met nog 12 seconden op de klok. Time out Loko. Via een vrije worp komt de eindstand op 41 – 39. Pfufffff, ook de op de tribune was het zweten.

3e poule wedstrijd
Nauwelijks tijd om uit te rusten, want TBG Dragons – Wyba staat al klaar voor de laatste poule wedstrijd. Ook zij hebben twee keer gewonnen. Het belooft een spannende pot te worden. En dat wordt het ook!

Na de eerste periode staat Loko achter met 11 – 6, maar we komen goed terug in de tweede periode (13 - 14 voor). Het gaat gelijk op en de stand is einde periode 3 26 – 26. De spanning is te snijden en een kabaal komt van de tribunes. Met nog vijf minuten te spelen, staat het 30 – 30. Beide teams blijven vol strijden voor de winst. Met nog 3 minuut 40 op de klok is het 32 – 32. Maar dan gaat Wyba los... Met nog 1 minuut 34 op de klok staat Loko achter met 39 – 34. Nu moet er echt gestreden worden om poule winnaar te worden. Tot de laatste seconde blijft het spannend, maar Loko weet de wedstrijd te winnen met 41 – 42! Feest op het veld en op de tribune voor Loko!

Finale dag 29 mei, Sporthal Leidschenveen
De kaarten zijn geschud en dat betekent dat Loko de kruisfinale speelt tegen Uball, de nummer 2 uit de andere poule. In de competitie waren Loko en Uball aan elkaar gewaagd. We hebben twee keer verloren en één keer gewonnen van ze. Het belooft dus een heel spannende wedstrijd te worden. De strijd barst los om 10.15 uur.

Om 13.45 uur is de finale en de strijd om plek 3 en 4. Onze jongens gaan proberen de titel van vorig jaar te prolongeren. Kom ze dus aanmoedigen!

Heel veel succes en plezier Alec, Bram, Julian, Noa, Olaf, Pjotr, Reinout, Rishie, Rover, Tim, Toine en Yorick! En natuurlijk Anders en Astrid!

U12 01

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren