Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U10-1 > U10-1 Meiden laten Girl Power zien

U10-1 Meiden laten Girl Power zien

Voor wie het nog niet wist, Lokomotief is dit jaar een nieuw meidenteam rijker! Er is een nieuwe generatie opgestaan in de leeftijdsklasse onder 10. Dit vrolijke meiden clubje is onderhand bezig aan een mooi basketbal seizoen en speelden afgelopen zaterdag in de Van Zweedenzaal tegen de Grasshoppers. Met heel veel plezier hebben we mogen genieten hoe deze jonge meiden een heel mooi spelletje basketbal lieten zien.

De grasshoppers waren vol goede moed naar Rijswijk gekomen en hadden ook flink wat publiek meegenomen om de jonge mannen aan te moedigen. Onder luid applaus van beide kampen werden de eerste 4 minuten van de wedstrijd begonnen. Vanaf de eerste minuut zat de spanning er goed in. De grasshoppers opende de score, maar deze werd al snel weer recht getrokken door lokomotief. De meiden speelden uitstekend; iedere keer dat een bal werd gevangen, werd er goed gekeken of er iemand vrij stond. Door snel door te passen werden er mooie kansen afgedwongen. Helaas lukte het niet zo goed om die kansen te verzilveren. De tegenpartij lukte dat iets beter, waardoor de eerste vier minuten met 2 punten voor en 6 punten tegen werd afgesloten.

Het tweede deel van het eerste kwart verliep erg goed. Het goede passen van de eerste helft werd doorgezet. Dit keer wisten de meiden de welverdiende kansen wel te benutten en glibberden de ballen lekker door het net. De achterstand van het eerste deel werd omgeruild voor een mooie voorsprong. :-) Met 13 - 6 werd het eerste kwart afgesloten.

De eerste deel van kwart 2 begon zeer gelijkwaardig. De Loko meiden speelden goed positie spel en waren heel goed hun "mannetje" aan het verdedigen. Dit leidde er toe dat de grasshoppers maar drie keer konden scoren.

Bij aanvang van het tweede deel van kwart twee was de wedstrijd superspannend. De grasshoppers scoorden en brachten de stand naar 15 tegen 14 in het voordeel van Loko. De spanning werd de grasshoppers iets te veel en resulteerde in een aantal persoonlijke fouten met vrije worpen tot gevolg. De vrije worpen werden met een uitstekende schot techniek benut. Tussenstand bij rust : 19 voor Loko en 14 voor de Hoppers.

Na de rust namen de Loko meiden weer het heft in handen. Een uitstekende verdediging in combinatie met goed uitgevoerde lay-ups zorgden ervoor dat loko wat afstand kon nemen van de grasshoppers, 27 tegen 14 was het resultaat na de eerste vier minuten.

De grasshoppers wisten zich in het tweede deel van het derde kwart weer te herpakken. Maar de Lokomotief meiden lieten letterlijk niet los. Het publiek werd getrakteerd op een echte basketbal wedstrijd. Geen kluitjes bij elkaar, maar mooi positie spel. Goed innemen van de bal, mooi opdribbelen... echt een genot om naar te kijken! Kwart drie eindigde uiteindelijk in 29 tegen 20.

Ook in kwart vier hielden onze meiden vol om iedere keer om snel over en weer te passen. Lukte een aanval niet over links, dan swingden ze de bal naar rechts :-) Loko kwam goed uit de startblokken, maar de grasshoppers gaven zich niet gewonnen. Na vier minuten spelen in kwart 4 was de stand opgelopen naar 37-24.

De laatste minuten braken aan. De mannen van de grasshoppers waren vastbesloten om niet op te geven. De ijzersterke verdediging van de machtige loko meiden gaf ze echter geen kans om de achterstand nog in te halen. Iedere aanval stuitte op een niet uit de weg gaande amazone. De eindstand resulteerde in een welverdiende overwinning voor de meiden met 39-28.

Lokomotief heeft met deze nieuwe groep meiden ruwe diamantjes in handen, waarvan ik benieuwd ben hoe zeer deze diamantjes in de toekomst zullen gaan schijnen.
Wordt vervolgd :-)

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren