Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U10-1 > U10-1: Rode engeltjes stuiteren overtuigend naar de overwinning

U10-1: Rode engeltjes stuiteren overtuigend naar de overwinning

Afgelopen zaterdag stonden onze U10 Meisjes tegenover de Bouncers in Waddinxveen. Gekleed in het rood en klaar voor de strijd, werd er effectief opgewarmd. "Zo, die meiden kunnen er wat van", klonk er vanuit de thuis tribune. De eerste indruk is een daalder waard :)

Vijf grote meiden stonden tegenover een relatief kleiner jongens team. Vol bewondering keken de Bouncers naar hun tegenstanders ... *slik*. Het was geen wonder dat wij de eerste sprongbal te pakken hadden. Lokomotief maakte een goede start en wist de eerste punten van de wedstrijd te maken. Die eerste punten veroorzaakte een schok bij de Bouncers en de kleine mannen waren bij donderslag hun bewondering kwijt! Als een wervelwind stormden ze de zaal door. Gelukkig staan onze meiden hun mannetje en gaan ze niet opzij voor een zuchtje wind. Voor de rest van de eerste periode hielden de Bouncers en Lokomotief elkaar goed in bedwang. Pas in de laatste seconden maakten de Bouncers de stand gelijk.

Het tweede deel van het eerste kwart verliep heel anders. De Bouncers bleken de wervelwind niet nogmaals op gang te kunnen krijgen. Lokomotief was te sterk. Er werd uitstekend naar elkaar door gepast waardoor Lokomotief zeer snelle aanvallen wist neer te zetten. Dit wierp vruchten af want het eerste kwart werd afgesloten met 4 punten tegen en 16 punten voor.

Kwart 2 begon superspannend. De Bouncers kwamen sterk het veld op en wisten snel te scoren. Ondanks de goede aanvallen van de Loko meisjes, wisten de ballen het centrum van de ring te ontwijken. De Bouncers haalden de achterstand iets in, maar onze rode engeltjes gaven zich niet gewonnen. In de laatste minuten wisten de meiden toch weer te scoren. De derde periode van de wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel waardoor Lokomotief de voorsprong behield.

De vierde periode had Lokomotief een duidelijk lengte voordeel welke uitstekend werd benut. Mooie aanvallen en goede rebounds zorgden ervoor dat Lokomotief de voorsprong verder wist uit te breiden. Met 10 punten tegen en 30 punten voor, konden onze meisjes welverdiend van de rust genieten.

Na lekker te hebben uitgerust en te hebben genoten van de stukjes fruit en andere gezonde hapjes, trokken onze vurige meiden weer ten strijde. De meiden blonken uit in sterke, slimme aanvallen. Er werd weer goed gekeken en slim gedribbeld waar nodig. Het was een spannende periode waarin de Stuiteraars ook weer een goed verweer wisten neer te zetten. Het waren uiteindelijk wel de Lokomotief meiden die in deze periode meer punten op het scorebord wisten te zetten.

De laatste 3 periodes van de wedstrijd verliepen vrijwel hetzelfde. Lokomotief was overtuigend sterker, wat de kleinere mannen niet in de koude kleren ging zitten. Ze verweerden zich hartstikke goed, maar de pijntjes begonnen toch op te spelen. Wat dat betreft hadden onze tegenstanders wel pech afgelopen zaterdag. Een van hun snelste en bal vaardigste spelers moest zelfs voortijdig de wedstrijd beëindigen, maar ondanks dat bleven ze knokken. De Bouncers zette een goede man-op-man verdediging neer, wat de wedstrijd absoluut ten goede kwam. Ondanks dat Lokomotief ruim voor kwam te staan, bleef het een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Toen de zoemer voor de laatste keer klonk, hadden onze rode gekleurde amazones een mooie overwinning te pakken: 20 tegen 58!

Onze meiden verdienen een groot compliment voor het harde trainen en het goed luisteren naar de coaches. Ze blinken absoluut uit in de inzicht die ze tonen tijdens de wedstrijden en het mooie basketbal waarop ze het publiek trakteren. Tegen alle sceptici zeg ik ... Kom vooral zelf eens kijken als je me niet gelooft :-) De volgende wedstrijd staat gepland voor volgende week zondag (30-11) om kwart voor drie in de Van Zweden zaal.

Wordt vervolgd :-)

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren