Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U14-1 > JU14-1: Op tijd uit de winterdip tegen Leiden

JU14-1: Op tijd uit de winterdip tegen Leiden

JU14-1 zit in een lastige periode en het team moet vechten om goede resultaten te behalen. Nu is stevig werken voor een mooi resultaat niet slecht (integendeel, je wordt er beter van). Alleen als het dan niet lukt, kun je al snel in een negatieve spiraal terecht komen zoals dat heet. Tegen Rotterdam was, met matig spel, het resultaat er nog wel, maar tegen Basketball Limburg bleef na een goed eerste kwart ook dat resultaat uit. De blik was niet meer op de basket, maar de koppies gingen hangen en de vloer werd meer bekeken....

Met deze wetenschap moesten we op zaterdag uit tegen Leiden, de nummer 2 en een team dat onverkort goede resultaten neerzet. De wedstrijd er voor van Leiden U16 tegen RTC Noord, werd in de laatste seconden beslist in het voordeel van de Groningers en op de tribunes werd door beide supportersgroepen gemompeld: "als dat straks maar niet zo is, is niet goed voor de gezondheid....". Het verschil was niet 2, maar 3 en ook hier bij de laatste zoemer pas een winnaar.

We speelden center court en er werd door beide teams driftig heen en weer gerend, maar nog zonder scores. De afronding lukte niet altijd, maar geen nood. Het spel was goed en dan vallen de ballen heus wel. Dat gebeurde ook en helaas aan beide kanten. Dus met veel moeite een score maken en vaststellen dat Leiden gelijk weer bij komt. Toch loopt het bij Loko beter en we lopen dan ook uit. Jammer genoeg zijn we in de laatste minuten weer terug bij af als we in de press in de problemen komen en Leiden snel 6 punten maakt. Eind 1e kwart 19-18 in ons voordeel. Het tweede kwart wordt een ouderwetse puntje-puntje strijd. Wat opvalt is dat het team opvallend rustig en gedisciplineerd speelt, maar wel gretig is. Oftewel vele rebounds voor ons, terwijl Leiden echt meer lengte heeft, en in de verdediging bijna geen fouten. Scorend zou het verschil groter moeten zijn, alleen moet je je open kansen benutten en dat lukt niet altijd even goed. Schitterende plays (over de hele lengte of scherp inside) sterven op die manier in schoonheid. Bij de rust is de voorsprong iets groter 33-30.

Het derde kwart is veelal beslissend en Loko komt niet goed uit de kleedkamer. Zo is de voorsprong snel weg en omgezet in 7 punten achterstand. Toch niet weer he...We spelen zonder inspiratie en maken meer fouten (die gelukkig niet allemaal worden afgefloten..). Bart wisselt door maar we komen er nog niet uit, meer dan aanklampen is er even niet bij. Eind derde kwart: 42-47. Hamvraag van het vierde kwart: blijven we in het matige spel of rechten we de rug en gaan we er voor? Dat laatste werd het. Vooral de manier waarop verdiend een compliment en moeten we vasthouden voor andere wedstrijden. Toegegeven Leiden was niet in beste doen, maar ook dat dwing je af en dat deden we. Het HELE team ging er voor, waar in andere wedstrijden het soms ontbrak aan creativiteit en initiatief en slechts 1 of 2 spelers hun verantwoordelijkheid namen. Het is een goed gebruik geen namen te noemen en dat houden we zo. Dus verrassend waren de rebounds en drives van enkelen en anderen namen hun verantwoordelijkheid door belangrijke aansluitingstreffers te maken. Oftewel zo kom je van 4 punten achter, maar 1 achter en daarna van 2 achter weer gelijk. Dat alles met nog enkele minuten op de klok. De zenuwen nemen toe als we uiteindelijk voor komen, maar in de volgende actie kan Leiden weer gelijk komen. Dat laten ze na, maar ook wij verzuimen dan verder uit te lopen. Beide kanten scoren nog 1 keer en veelvuldig wordt nog geroepen: "alsjeblieft gooi die bal er in...". Uiteindelijk is de marge drie punten en Leiden heeft de bal met enkele seconden op de klok. Bart neemt nog 1 time out en drukt iedereen op het hart geen fouten te maken en het uit te spelen met goed verdedigen. De tribune herhaalt dat nogmaals in koor ("geen fouten!") en zo komt het dat een driepuntspoging van Leiden alleen lastig wordt gemaakt, zonder fout en het netje niet vindt. Zucht het is afgelopen en het team barst in vreugde uit. Het scorebord laat een 61-58 overwinning zien voor Loko.

Deze overwinning komt precies op tijd. Het laat zien dat als we allemaal met passie spelen en onze opdrachten uitvoeren we een ijzersterk team zijn.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren