Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U14 > Meisjes U14 3e geworden op het kampioenschap Regio West

Meisjes U14 3e geworden op het kampioenschap Regio West

Zaterdag 29 april 2017 vertrokken we om 9 uur met een groep meisjes vanaf de Van Zweedenzaal naar Sporthal de Wolfskamer in Huizen om mee te doen met het afvaardigingstoernooi NJK voor meisjes onder 14 jaar.

Lokomotief heeft dit seizoen geen meisjes onder 14 team dus het was samengesteld met 6 meiden uit het U12 team en 5 meiden van het U16 team. Even voorstellen:

MU14-2017

Nr. 4 : Rosalie de Groot, zij is nog maar 10 jaar maar groot voor haar leeftijd en sterk. Ze had wat last van haar enkel, maar liet zich daar niet door tegenhouden. Ze had de mooiste verdedigende actie van de dag en kreeg een charge mee van de scheidsrechter.

Nr 5: Frederique Smit, nog een jonge speler uit 2006. Ze is een handige dribbelaar en gevaarlijk binnen en buiten de bucket. Ze was enige tijd uitgeschakeld doordat ze de bal op haar keel kreeg, maar herpakte zich en kon de laatste wedstrijd gelukkig weer mee doen.

Nr 6: Femke Berkel, schoot met scherp op dit toernooi en heeft aardig wat scores gemaakt. Ze wordt soms onderschat vanwege haar postuur, maar is een speler met inzicht en schuift richting de bucket met onverwachte moves.

Nr. 7: Grace Hofman, de helft van onze nieuwe luchtmacht. Samen met haar tweelingzus Rachel (#14) traint en speelt ze mee sinds januari. In 4 maanden tijd heeft ze een enorme stap gemaakt en was aan het verdedigen en rebounden als de beste. Ze moet zeker doorgaan met basketballen!

Nr. 8: Maya Sirotski, ze speelt haar eerste seizoen basketbal en heeft er aanleg voor. Ook zij is sterk en snel en gooide er op dit toernooi een drietje in !! Ze houdt ook van lekker gek doen in de kleedkamer en op foto's.

Nr. 9 : Julia Bekkers, inmiddels ook een vaste kracht in deze meidengroep. Ze heeft zich een mooie techniek eigen gemaakt. Dit seizoen heeft ze al wat meer zelfvertrouwen aan de dag gelegd en gaat nu ook zelf naar de ring.

Nr. 10: Sofie Berkel, onlangs brak zij haar sleutelbeen. Ze is net op tijd weer hersteld. Ze is ontzettend snel en handig, dat levert fijne scores op. Ze was net lekker op gang toen ze gekraakt werd tussen twee grote Grashoppermeiden. Ze kneusde haar schouder en kon helaas niet meer meedoen. Hopelijk komt het snel weer goed, want we kunnen haar niet missen voor het NJKU12!

Nr. 11: Semra Yavuz, wat een uithoudingsvermogen heeft dit meisje. Ze knalde van begin tot eind over het veld en plukte de bal aan alle kanten uit de lucht. Ze werd hard aangepakt door de tegenstanders maar wist zich gelukkig steeds te herpakken.

Nr. 12: Floor Bohré, hoort ook bij dit team maar was helaas afwezig door vakantie. Vanuit Frankrijk leefde ze mee. Heel jammer dat ze er niet bij kon zijn om een paar oogstrelende aanvallen uit te voeren.

Nr. 13: Jaleesa Molina, onze springveer annex Elasti-Girl. Met haar uitrekbare armen steelt zij de bal voor de neus van de tegenstander vandaan. Als ze er dan op haar lange benen vandoor gaat, houdt niemand haar bij. Ze gaat na de zomer zich verder ontwikkelen als basketbalster bij het CTO!

Nr. 14: Rachel Hofman, maakt zeker indruk op de tegenstander met haar lengte van ongeveer 1.80m. Ze houdt zich goed staande onder het bord en is van waarde voor het U16 team maar ook op dit toernooi weer. Ze doet nog maar kort aan deze sport, maar kan zich hopelijk volgend seizoen samen met haar zus door-ontwikkelen.

Nr. 15: Lisa de Waal, ook al zo'n lange en sterke meid. Ze gaat heel lekker dit jaar en draaide behalve in het U12 team ook regelmatig mee in het U16 team. Ze heeft een vaste hand van schieten en haar vrije worpen gaan er meestal in. Daarnaast is haar dribbel en snelheid alweer vooruit gegaan. Kortom, een indrukwekkende center die de forward rol ook met verve kan spelen.

De coaches zijn Carl Marcus (U16) en Rob Smit (U12). Carl heeft zich dit jaar ingezet voor de U16 meiden en Rob deed allebei met een focus op U12. Ze zijn een goed team, Carl voor de rust en het evenwicht en Rob fel en enthousiast. Coach Maurice Kiezenbrink was er niet bij, maar heeft Rob het afgelopen half jaar vervangen tijdens zijn afwezigheid en leuke trainingen gegeven die goed in de smaak vielen bij beide teams.

MU14-2017-2Er zitten dus twee tweelingen in dit team, best bijzonder toch?

De reis naar Huizen was wat langer omdat we door wegwerkzaamheden op de A1 om moesten rijden. Drie meiden kwamen helemaal uit Duitsland rijden vanaf hun vakantieadres. Dankjewel ouders dat jullie dat wilden doen. Aad van Zijl was ook gekomen om foto's te maken. Erg leuk Aad dat je erbij was. Hopelijk krijgen we binnenkort de foto's te zien.

We gingen het toernooi in zonder veel verwachtingen. We wilden vooral leren van dit toernooi en ervaring opdoen voor het komend seizoen. De voorbereiding was niet optimaal geweest. Het team kon maar één keer als geheel trainen. Deze meiden hebben al een half jaar niet meer samen in een team gespeeld (laatste keer in Limfjord). In plaats van maat 6 bal moest er met maat 5 bal gespeeld worden en de 24 seconden-regel wordt eigenlijk nooit gebruikt in de competities voor deze leeftijdsgroep, maar nu wel. Onze tegenstanders waren Rotterdam Basketbal, de Grashoppers uit Katwijk en de dames van BS Leiden. We wisten dat de Grashoppers en Leiden zeer sterke teams hadden die samen gingen uitmaken wie naar het NJK VU14 zou gaan maar dat weerhield ons er niet van om rond 11 uur vol enthousiasme te beginnen aan de wedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. We starten nog wat aarzelend, maar weten wel een voorsprong te pakken. Er gaan veel schoten mis, de borden zijn toch wat harder dan in de VZZ. Rotterdam speelt stevig en weet de stand weer gelijk te trekken. Met 1 punt voorsprong voor Rotterdam gaan we de rust in. Na de rust lukt het steeds beter en weten we afstand te nemen van Rotterdam. Het samenspel gaat beter en de bal komt bij het dribbelen ook meer onder controle. Rosalie maakt de verdedigende actie van de dag. Ze staat als een huis en vangt de klap op van een doelende speler. Roos krijgt de charge mee! Uiteindelijk winnen we deze wedstrijd ruim. Op het andere veld spelen Grashopper en Leiden een harde en spannende pot. De meiden van Leiden zijn supersnel en vliegen als blauwe schichten over het veld. Grashoppers is enorm sterk en heeft meer meiden op de bank. Leiden staat achter, maar kruipt dichterbij. Daarna blijft het spannend en aan het eind van het 4e kwart weet Leiden toch de overhand te krijgen. Leiden wint.

Onze tweede wedstrijd was tegen de Grashoppers uit Katwijk. We verwachtten een harde wedstrijd en dat werd het ook. In het begin werd erg veel gefloten voor de duw- en trekfouten van de Katwijkers en ook opvallend was dat aan die kant veel loopfouten werden gemaakt. Lokomotief was teveel onder de indruk van de gele overmacht en liet het verdedigend te makkelijk liggen. Het opbrengen van de bal was een hele kunst, want de Grashoppers zaten bovenop onze guards. Gelukkig schieten onze lange centers te hulp en konden we de aanval verder uitvoeren. De bal wilde er aan onze kant maar niet in en dat was jammer want we hadden de scores hard nodig. Met 40-21 gingen we de rust in. We bleven knokken na de rust, maar de achterstand liep toch verder op. We laten soms mooie moves zien, maar de Grashoppers is een erg goed team dat prima samenspeelt. Dan slaat de pech toe; Sofie wordt in de sandwich genomen tussen twee meiden van de Grashoppers en valt uit met een gekneusde schouder. Wat een schrik want ze was net hersteld van een gebroken sleutelbeen. Frederique krijgt een bal op haar keel en kan ook niet meer spelen. Dan valt ook nog Jaleesa met 5 fouten uit. Grashoppers wint met overmacht, maar wij zijn een ervaring rijker en hebben bijgeleerd. Op het andere veld heeft Leiden ook met groot verschil van Rotterdam Basketbal gewonnen.

MU14-2017-3In de kleedkamper probeerde het team zich weer op te laden voor de volgende en laatste wedstrijd. Magisch herstelpoeder (sinaasappelsmaak) werd met water gemengd in de bidons. Bananen en druiven werden verslonden en ook heel veel crackers. Femke ging met "tuk-tuk" rond en zo zijn de zouten ook weer op peil. Sommige spelers lagen uitgeteld op de bankjes of op de grond en dan is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd. Dat halve uurtje pauze was wel erg snel om.

De laatste wedstrijd was tegen BS Leiden. Een zeer goed en veelzijdig team waartegen een aantal van onze meisjes voor de kerst al gespeeld hebben in de U16 competitie. Na twee zware wedstrijden was bij ons team de fut eruit en hadden ze moeite met opstarten. Leiden daarentegen ging meteen vol gas erin ook al waren ze maar met een team van 9 meiden. Ze namen meteen al een grote voorsprong en de eerste score wilde aan onze kant maar niet vallen. We zullen toch wat meer moeten oefenen op omgaan met full court press en trapping ;-) Lokomotief lukte dat wel in Limfjord maar blijkbaar was het weggezakt. Hoogtepuntje was dat Maya vanuit het niets een drietje wist te schieten. Met 13 -45 gingen we de rust in. Die was veel te snel voorbij. Ondanks de vermoeidheid moesten we zien vol te houden tot het einde. Bij Leiden viel een speelster uit met een nare blessure, dat was wel even schrikken voor iedereen. Hopelijk valt het mee. Frederique kon gelukkig weer meedoen en er kwam een opleving in het team. Femke maakte een mooie dribbel met de bal achterlangs en wist bijna Leiden te verrassen richting de ring. De Lokomotief supporters moedigden elk mooi detail aan, maar ook deze wedstrijd werd dik gewonnen door Leiden en dat was terecht. Zij gaan met de 1e plek naar het NJK VU14. Op het andere veld versloegen de Grashoppers Rotterdam met een monsterscore, zij werden 2e op dit toernooi.

MU14-2017-4Bij de prijsuitreiking kreeg Lokomotief de beker voor de derde plek en kregen alle meiden een mooie medaille. Het team heeft een goede prestatie geleverd, zeker gezien het feit dat het merendeel van de meiden nog in VU12 speelt en ten opzichte van de meiden uit de andere teams nog wat gewicht, kracht en snelheid tekort komen. 

We wensen deze meiden veel succes met het NJK U12 dat 27 mei en 10 juni gespeeld wordt!

MU14-2017-5

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren