Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > RU > Lokomotief 45 jaar & Klaverblad Runners Up Toernooi

Lokomotief 45 jaar & Klaverblad Runners Up Toernooi

Lokomotief bestaat in april 45 jaar en dat vieren we op het Klaverblad Runners Up Toernooi op zaterdag 26 maart. Check het programma voor meer info.

1 april 1971, de datum die bij de echte Loko-basketballer in het geheugen staat gegrift. Toen besloot Frank Dikmoet samen met enkele anderen de vereniging op te richten die toen de naam ROS kreeg: Rijswijkse Ontspanningsvereniging. Enkele naamswijzigingen verder en enkele verhuizingen verder heet onze vereniging Lokomotief en zijn wij nu al geruime tijd gevestigd in de Van Zweedenzaal. Zoals ieder lustrum bijzonder is, is ook dit lustrum dat: waarschijnlijk is het het laatste lustrum in de deze Van Zweedenzaal. Als de huidige ontwikkelingen zich doorzetten zal Lokomotief zijn 50e verjaardag in een nieuwe hal vieren. De laatste woorden zijn hier nog niet over gezegd, maar dat Loko toe is aan een nieuw onderkomen is wel duidelijk.

 Wat hebben de afgelopen 5 jaar ons gebracht? Diverse landskampioenschappen bij de jeugd (zie de schitterende banners in de zaal), diverse bekerwinsten bij de jeugd, een groot aantal spelers in nationale jeugdteams, Heren 1 en Dames 1 werden steeds beter met spelers die door Loko werden opgeleid, recent een schitterende bekerwedstrijd van Heren 1 tegen Shoeters, oud-Loko spelers in de Nederlandse ere-divisie (dames en heren), een oud-Lokospeelster in het Nederlands damesteam, oud-Lokospeelsters in de USA..... teveel hoogtepunten om op te noemen. En dan staan we dit seizoen wellicht aan de vooravond van een nieuw hoogtepunt: zowel Heren 1 als Dames 1 zijn zeer overtuigend in de race om te promoveren naar de landelijke promotiedivisie! Ooit speelde Heren 1 al eens op dit niveau met een legendarische generatie met namen als Hugo Nijman, Marcel Tijssen, Rene Ferrageau, Peter van Eijk, Peter van der Meer. Dames 1 speelde dit niveau echter nog nooit.

Al met al genoeg om op terug te kijken en genoeg om naar uit te kijken. Lokomotief is er trots op om al zo lang basketballers op een zeer hoog niveau af te leveren en met alle vrijwilligers van Loko wordt hier keihard aan gewerkt! Zo langzamerhand zijn er nog maar een handje vol actieve leden ouder dan Lokomotief. Nog even en Lokomotief zal ouder zijn dan alle basketballers van de club.

RU2016-Poster

Laatst aangepast ( dinsdag, 22 maart 2016 16:15 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren