Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24: En dat is twee…

U24: En dat is twee…

Na twee uitwedstrijden (beker en competitie), nu de eerste in een serie van drie thuiswedstrijden. Er was een hoop publiek op de wedstrijd afgekomen, dat maakt zo'n vrijdagavondwedstrijd toch een stuk dragelijker. Tevens was het team op Pablo na compleet (enkelblessure).

U24 start goed en trekt aanvallend de lijn door van vorige week. Hoog baltempo zorgt ervoor dat al snel een 7-0 voorsprong op het bord komt. Harlemlakers herpakt zich dan en weet ook een aantal keer gemakkelijk de basket te vinden, waardoor ze weer langszij komen. Met 15-14 wordt het eerste kwart afgerond.

Het tweede kwart verloopt erg moeizaam. Leuke aanvallen, maar de basket wordt amper gevonden en verdedigend gaat er een hoop mis. Vooral communicatief moet er nog een hoop beter en ook de rotaties moeten sneller. Halverwege dit kwart kijkt U24 tegen een 21-27 achterstand aan. Gelukkig is er dan toch de energie om te verdedigen en puntje bij puntje knokt men zich terug in de wedstrijd. Met een 30-31 tussenstand wordt er gerust.

In het derde kwart neemt Luke het team bij de hand en scoort 12 punten op rij, hiermee heeft U24 dan ook weer de voorsprong te pakken. Harlemlakers wisselt af met een zone, maar ook hier wordt doorheen gekomen. Verdedigend is het weer slap en gaat er veel mis, waardoor de tegenstander toch in de buurt kan blijven. Uiteindelijk blijft er een 57-50 score staan aan het einde van het derde kwart.

Drie driepunters in het vierde kwart zorgt voor een voorsprong groter dan tien punten en dan is het bij Harlemlakers ook redelijk op. U24 kan dan snel uitlopen naar 18 punten voorsprong. In een ultieme poging om terug te komen gooit Paul Candiff nog vier (!) driepunters in de laatste twee minuten erin, maar de voorsprong is te groot en U24 wint ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Het was misschien niet zo sprankelend als vorige week en ook verdedigend niet heel goed, verder wel een degelijke pot en die moet je ook winnen. Volgende week vrijdag 20.00 staat de Den Bosch op het programma.

Lennart 25
Luke 21
Boyd 17
Frode 8

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren