Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > HU24-1 doelsaldo en teamspirit

HU24-1 doelsaldo en teamspirit

Altijd leuk op een vrijdagavond even voor een potje naar Leeuwarden. Op papier niet de sterkste tegenstander, maar ruim twee uur in de auto en onderschatting kunnen altijd voor problemen zorgen. De spanning werd nog even opgevoerd, doordat een deel van het team vastzat in de avondspits. Het werd een avond met spelplezier en focus tot het eind.

Beide ploegen beginnen stram en weten het netje niet te vinden. Het is Leeuwarden dat ver in de tweede minuut de score opent en de enige voorsprong deze avond pakt. Als vervolgens Lennart en Boyd (beide 19 punten in de hele wedstrijd) een drietje raak gooien, is het pleit beslecht en gaat machine lopen. In minuut 6 wordt Leeuwarden gedubbeld en de coach kan hierdoor lekker door wisselen en zo kan iedereen minuten maken. Vanaf de bank pakken de anderen ook hun kans. Enerzijds door prima in het team mee te verdedigen en oogstrelende aanvallen op te zetten. Anderzijds door ook zelf de scores te maken. Lars (15 punten) was goed op dreef en Dennis (9 punten) en Willem (8 punten) pikten hun puntjes mee. Eerste kwart eindigt in 11-31 en het tweede kwart laat een zelfde beeld zien: Een strakke verdediging met Frode (12 punten) die niet week in de bucket en in de aanval was het vooral Luke die in de laatste drie minuten 11 van z'n in totaal 17 punten maakte. Bij rust is het 20 – 69.

De tweede helft is dan niet spannend meer en in het derde kwart lijkt de verdediging iets slapper. De coach blijft hameren op een strakke verdediging, zeker als training voor momenten dat de tegenstander wel sterker is. Hier staat Ian z'n mannetje. Niet alleen door een aantal keer een stevig screen te zetten en zo anderen de ruimte te geven voor een pass, of beslissende drive, maar ook vooral door te organiseren. Aanvallend laat Keye in dit kwart van zich horen met drie drietjes in 5 minuten en daarmee topscorer met 22 punten. Opvallend is dat in het vierde kwart de boel niet verslapt. Verdedigend laten we nog maar 3 tegenscores toe en aanvallend houden we focus en blijven de plays spelen en afmaken. Eindstand: 39-122.

U24 heeft de verwachting waar gemaakt door met ruime cijfers te winnen. Opvallend is ook de teamspirit. Als een echt Loko-team hebben spelers plezier en opereren als een echt team. Toch knap in de wetenschap dat het team een samenstel is uit vier verschillende teams. Dat is Lokomotief. Vrijdag Uball op bezoek in onze eigen hal, kom mee genieten.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren