Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24: Loko – UBall

U24: Loko – UBall

Na de lange rit naar Leeuwarden van vorige week nu weer een thuiswedstrijd tegen UBall. Je weet dan dat het 40 minuten knokken wordt, want UBall is een tegenstander die eigenlijk nooit opgeeft, hoe ver ze ook achter staan.

Het eerste kwart wordt aanvallend goed begonnen en het team weet elkaar makkelijk te vinden. De gebruikelijke drie – Lennart Overdevest, Boyd van der Vuurst en Luke Essenstam – noteren de meeste scores achter hun naam, verdedigend is het een stuk minder Makkelijke penetraties door het midden worden door de helpside niet goed afgestopt. Hierdoor kan UBall een aantal keer makkelijk de basket vinden Gelukkig voor U24 worden niet alle kansen verzilverd en is er een 25-12 voorsprong te pakken aan het eind van het eerste kwart.

Dit geeft de coaches gelegenheid om te wisselen, maar dan begint het in de aanval wat spaak te lopen. Er wordt teveel gedribbeld en naar elkaar gekeken en te weinig gepasst. Hierdoor worden er amper goede kansen gecreëerd, maar toch wordt het netje nog veelvuldig gevonden. Verdedigend blijven er gaten waardoor UBall redelijk in het spoor kan blijven We gaan rusten met een 53-29 tussenstand.

Dertig punten verschil, je zou denken een gelopen race... maar zoals gezegd blijft UBall knokken en komt iets dichterbij. U24 wordt dan weer wakker en trekt snel weer bij. Dit kwart wordt dan ook maar met 1 punt gewonnen.

Het laatste kwart blijft UBall knokken maar Lennart Overdevest en Keye van der Vuurst laten niet toe dat UBall terugkomt en scoren dit kwart gezamenlijk 18 punten.

Uiteindelijk wordt er met 96-62 gewonnen. Aanvallend gezien de minste wedstrijd tot nu toe en de verdediging in de tweede helft weer wat beter. Maar nog steeds zijn daar stappen in te maken.

Lennart Overdevest 27
Boyd van der Vuurst 22
Keye van der Vuurst 14
Luke Essenstam 13

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren