Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24 wint in de laatste seconde!

U24 wint in de laatste seconde!

Na het verlies van vorige week tegen TBG Dragons had U24 wat goed te maken. Leiden daarentegen ook, want de eerste bekerwedstrijd ging verloren tegen ons U24. Steven Bontje is teruggekeerd vanuit zijn stage in het buitenland en is een welkome versterking inside!

Net als die eerste bekerwedstrijd begint Lokomotief goed, maar heeft het moeite om de drives van Rens Butter onder controle krijgen. Wanneer dat wel lukt wordt er geslapen onder de borden en kan de tegenstander gemakkelijk aanvallende rebounds pakken. Het zijn ook die rebounds die vaak zorgen voor de punten bij Leiden. Lennart Overdevest is ouderwets op schot en ook Luke Essenstam doet mee. Hierdoor wordt het eerste kwart met 21-16 afgesloten.

Het tweede kwart start Lokomotief moeizaam en Marijn Ververs neemt Leiden op sleeptouw, daardoor is de achterstand weer snel ingelopen tot twee punten. Lennart Overdevest scoort dan weer een aantal ballen en Lokomotief verdedigt dan wel een aantal voldoende, waardoor Lokomotief de voorsprong weer pakt. Met rust een voorsprong van 7 punten, 38-31.

De start van het derde kwart laat eenzelfde beeld zien met dezelfde hoofdrolspelers. Leiden begint goed met een paar scores en Lokomotief antwoordt een paar minuten daarna pas weer met scores. Leiden probeert dichterbij te komen, maar gelukkig weet ook deze keer Lokomotief die aanval te pareren. Echter gaat dit wel steeds moeizamer, aanvallen worden niet meer gelopen en de verdediging blijft een zorgenkindje. Via scores van Boyd van der Vuurst de Vries wordt het derde kwart met een 53-49 tussenstand afgesloten.

Vierde kwart blijft ongemeen spannend, maar Lokomotief pakt met twee minuten te gaan een 73-66 voorsprong. Klaar zou je zeggen, maar Leiden geeft niet op en Lokomotief raakt wat in paniek. De voorsprong verdwijnt heel snel en met nog een paar seconden op de klok is het weer gelijk. Lennart Overdevest krijgt na een timeout de bal, drivet en scoort! Hierdoor wint Lokomotief met 77-75.

Lennart Overdevest 23
Luke Essenstam 17
Boyd van der Vuurst 13

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren