Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > Regelmatige overwinning U24

Regelmatige overwinning U24

De laatste wedstrijd voor het kerstreces werd vrijdagavond thuis gespeeld tegen Zwolle. Luke Essenstam ontbrak deze wedstrijd in verband met een opgelopen hersenschudding vorige week tegen Weert.

Steven Bontje start daarom in plaats van Luke Essenstam en laat direct zien een waardige vervanger te zijn. Goede dreiging naar de basket zorgt voor gemakkelijke scores en een aantal vrije worpen. De bal gaat goed rond het eerste kwart en hier profiteert het hele team van. Naast de scores van Steven Bontje, zijn het ook Frode van der Drift, Boyd van der Vuurst de Vries en Lars van der Lely die tot scoren komen. Verdedigend is U24 dan niet altijd bij de les en met driepunters van onder andere Donovan Wijngaarden, wordt het eerste kwart afgesloten met 23-21.

De goede aanvallen worden in het tweede kwart doorgezet, maar ook verdedigend gaat een en ander nog steeds niet altijd goed. Hierdoor kan Zwolle in de wedstrijd blijven. Wiebe van der Spek valt dan goed in en brengt verdedigend wat meer energie, dit leidt direct tot een aantal fastbreaks waarin hij zelf ook twee keer het eindstation is. Zwolle scoort de laatste vier minuten niet meer waardoor de ruststand komt op 44-34.

Zwolle probeert in het derde kwart via een zone de verdediging beter te sluiten, maar dit lukt maar ten dele. Lokomotief loopt puntje voor puntje uit. Het is weer Lars van der Lely die met een aantal scores het verschil groter maakt.
In het vierde kwart is de hoofdrol voor Lennart Overdevest, tot dat moment speelde hij een redelijk ongelukkige wedstrijd. Met onder andere vier driepunters gooit hij definitief de wedstrijd op slot. De eindstand is dan 86-66.

Lennart Overdevest 24
Lars van der Lely 17
Boyd van der Vuurst de Vries 15

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren