Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24 op tijd wakker uit winterslaap

U24 op tijd wakker uit winterslaap

Na twee weken kerstreces begon U24 afgelopen vrijdag aan de tweede helft van de competitie. Uit werd met 40 punten gewonnen, maar dat zegt in deze competitie heel erg weinig omdat veel teams met wisselende samenstellingen spelen.

Omdat Ian van Loon op de training een hoofdwond opliep, start Lars van der Lely in zijn plaats. Verder zijn het de gebruikelijke jongens die beginnen. De twee weken zonder training heeft de jongens geen goed gedaan. Verdedigend is het slappe hap en aanvallend worden er te veel vrije worpen gemist. Ervaring leert dan dat het een zware avond wordt en dat werd het ook. Drie driepunters van Apollo en vijf gemiste vrije worpen zorgen voor een achterstand van 12-21 in het eerste kwart.

In het tweede kwart zijn de jongens dan wel wakker en gaat de bal wat meer inside. Apollo heeft moeite om U24 daar af te stoppen en Luke Essenstam scoort er gretig op los. Lennart Overdevest, Lars van der Lely en Keye van der Vuurst dragen aanvallend ook hun steentje bij. Alhoewel Apollo weer drie driepunters scoort, zijn dat eigenlijk hun enige echte aanvallende scores, verder ligt het achterin een stuk beter dicht. Dit kwart wint U24 dan ook met 25-13, waardoor de ruststand komt tot 37-34.

De tweede helft wordt een stuk beter gestart dan de eerste en de voorsprong loopt al gauw uit tot een punt of 10. De hierboven genoemde jongens blijven de scores afwisselen. Apollo heeft moeite om de basket te vinden en einde derde kwart is het verschil alweer 13 punten, 59-46.

Heel even komt Apollo in het vierde kwart nog terug tot 8 punten, maar U24 geeft de laatste paar minuten nog wat gas. Hierdoor wint het met 78-59.

Luke Essenstam 20
Lennart Overdevest 16
Lars van der Lely 12
Keye van der Vuurst 10

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren