Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24 walst pas in laatste kwart over Harlemlakers heen

U24 walst pas in laatste kwart over Harlemlakers heen

Waar Ian van Loon er vorige wedstrijd niet bij was, is het deze keer Lars van der Lely die de wedstrijd moet missen wegens een knieblessure. Een gemis gezien de vorm waarin hij de laatste wedstrijden verkeert.

Is het de vrijdagavond, de concentratie, andere speelzaal of het verdedigen van Harlemlakers? In het eerste kwart moeten de punten echt bij elkaar gesprokkeld worden (vier op vier gemiste vrije worpen) om tot een respectabele scoren te komen. Verdedigend daarentegen geeft U24 weinig ruimte weg waardoor Harlemlakers zelf ook weinig weet te scoren. Boyd van der Vuurst scoort wel op los en noteert 9 punten dit kwart; 15-11 aan het einde van het eerste kwart voor U24.

Het tweede kwart geeft in de eerste paar minuten weer eenzelfde beeld weer, waar de scores voor U24 schaars zijn. Harlemlakers weet dan vaker de vrije man te vinden en pakt zodoende ook terecht de voorsprong 23-22. U24 is dan bij de les en vooral Boyd van der Vuurst en Lennart Overdevest scoren er lustig op los. Harlemlakers scoort in de laatste 5 minuten nog maar een keer. Ruststand is 33-26.

De coaches benadrukken dat baltempo en de spacing in de tweede helft beter moeten, maar dat sorteert nog niet in het gewenste effect in het derde kwart. Harlemlakers kruipt langzaam weer dichterbij en Keye van der Vuurst is het enige wapenfeit dit kwart van U24 met 10 van de 12 punten. Derde kwart eindigt in 45-41.

U24 lijkt dan wakker te schrikken en gooit heel snel de deur op slot. Binnen 6 minuten zijn er 24 punten gemaakt, bijna evenveel als kwart 1 en 3 samen. Harlemlakers kan niet volgen en U24 wint uiteindelijk toch wel verdiend met 79-55.

Boyd van der Vuurst 16
Keye van der Vuurst 16
Lennart Overdevest 10
Luke Essenstam 9
Steven Bontje 9

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren