Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24 houdt stand tegen Dragons

U24 houdt stand tegen Dragons

Na weer een vrij weekend stond afgelopen vrijdag nummer 5 TBG Dragons op het programma voor U24. De uitwedstrijd ging met een paar punten verloren dus had het team wat goed te maken. Het team was deze keer wel compleet, maar de jongens van U18 waren net teruggekomen van een trainingsstage uit Spanje. Even afwachten dus hoeveel energie zij nog hebben na een zware, maar leerzame week.

Het begin van de wedstrijd is aanvallend goed, met hoofdrollen voor Luk Essenstam (10 punten) Wiebe van der Spek (8) en Frode van der Drift (6). Verdedigend vaak een stap te laat en daardoor kan Dragons via een aantal driepunters in het spoor blijven van de thuisploeg; eerste kwart wel een voorsprong van 25-20.

Tekenend voor de eerste helft is eigenlijk de vele gemiste schoten en vrije worpen. Vrije worpen worden slechts tegen een percentage van 50% geraakt en daardoor raakt het team niet echt los van de tegenstander. In het tweede kwart neem Hoessein Adow zijn ploeg op sleeptouw en kan daardoor het gat wat verkleinen tot 2 punten. Ruststand is 40-38.

Het derde kwart wordt er wat beter verdedigd, maar de vrije worpen blijven matig met slechts 33% dit kwart. Gelukkig beginnen de schoten van Lennart Overdevest en Boyd van der Vuurst te vallen en kan U24 daardoor weer wat uitlopen. Met een 60-52 voorsprong gaat U24 het laatste kwart in.

In het laatste kwart nemen Lennart Overdevest en Luke Essenstam het team bij de hand en scoren 14 van de 17 punten. Verdedigend laat het team steken vallen en Dragons pakt halverwege het kwart de voorsprong. Het team gaat dan agressiever verdedigen en dat werpt zijn vruchten af. De tegenstander weet de laatste twee minuten niet meer te scoren. Eindstand 77-74.

Luke Essenstam 24
Keye van der Vuurst 12
Lennart Overdevest 11
Frode van der Drift 10
Wiebe van der Spek 10

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren