Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > U24 delft onderspit in Leiden

U24 delft onderspit in Leiden

Met nog vijf wedstrijden te gaan voor de play-offs gaat het U24 team een belangrijke fase van de competitie in. Zeker omdat er nog wedstrijden tussen zitten tegen de gehele top 4. Gisteren stond de eerste wedstrijd daarvan op het programma uit tegen Leiden. De vorige twee ontmoetingen werden gewonnen dus Leiden heeft zeker iets goed te maken.

De thuisploeg begon dan ook furieus en heeft snel een voorsprong, 13-6, te pakken via driepunters en aanvallende rebounds. U24 wordt dan wakker en begint dan zelf ook te scoren. Even wordt de voorsprong gepakt, maar domme beslissingen zowel aanvallend als verdedigend zorgen er weer voor dat Leiden de voorsprong weet uit te breiden naar 8 punten. 25-17 aan einde eerste kwart.

De start van het tweede kwart is van weer voor U24 en geleidelijk komt het team terug tot 28-27. Daarna wordt het een puntje-puntje wedstrijd en zijn scores schaars. Uiteindelijk gaat Leiden met een voorsprong van een punt rusten: 34-33.

De tweede helft begint waar het tweede kwart eindigde, moeizame scores. Na vijf minuten spelen staat er 37-37 op het scorebord. De teams scoren dus na rust gezamenlijk 7 schamele punten... Omdat het schot bij U24 dus niet valt, probeert het team de scores inside te vinden. Dit lukt een paar keer goed, maar het team vergeet daarna hier gebruik van te blijven maken en gaat weer op zoek naar de driepunter. Die valt niet en zodoende kan Leiden, wat ook moeite heeft met scoren, in de buurt blijven. U24 pakt dan aan het einde wel weer de voorsprong en dus sluit het derde kwart af met een tussenstand van 45-47.

Het laatste kwart blijf heel erg spannend, tot dat U24 weer gemakkelijk scores tegenkrijgt. Marijn Ververs neemt Leiden op sleeptouw en zorgt er eigenlijk voor dat er een voorsprong van 8 punten op het bord komt die U24 vandaag te machtig is. Leiden wint met 61-53.

Voor U24 een moeizame wedstrijd, ook gezien de schotpercentages. De driepunter viel totaal niet (1 op 16) en dat is voor het team toch altijd wel een belangrijk wapenfeit.

Lennart Overdevest 16
Luke Essenstam 11

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren