Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > Zwaar verlies U24

Zwaar verlies U24

Na het verlies tegen Leiden had U24 thuis tegen Rotterdam de kans om zich te revancheren. Wel zonder Luke Essenstam die zeker twee weken eruit ligt met een knieblessure. Ook Lars van der Lely sluit op zijn vroegst pas aan wanneer de playoffs beginnen, ook hij heeft een knieblessure.

U24 heeft het moeilijk de laatste paar weken en is zowel aanvallend als verdedigend op zoek naar vorm en houvast. De bal gaat in een te laag tempo rond in de aanval en verdedigend is het team net steeds een stap te laat.

Het eerste kwart begint redelijk gelijkwaardig, maar langzaamaan loopt Rotterdam uit. Het team vindt elkaar gemakkelijker dan U24 en weet hierdoor uit te lopen. U24 maakt het zich alleen maar moeilijker door 5 (!) turnovers op rij te gooien. Hierdoor is het verschil geen zes, maar veertien punten na het eerste kwart.
Het tweede kwart loopt gelijkwaardig qua scores, waardoor het verschil niet groter wordt dit kwart. Ruststand is 33-47. Op zich niks aan de hand, taak voor het team is om strakker te verdedigen en georganiseerder aan te vallen.

Het is juist Rotterdam dat de rust bewaart in de aanval en via simpele pick-and-rolls de hele verdediging opentrekt. U24 blijkt niet bij machte om het verdedigend af te stoppen dan wel aanvallend bij te blijven. Rotterdam loopt uit naar een voorsprong van 32 punten.
Toevalligerwijs eindigt het laatste kwart ook in een gelijkspel en heeft Rotterdam laten zien waarom het team op de eerste plek staat. Voor U24 rest niets meer dan hard trainen en de volgende wedstrijd er weer hard voor te gaan.

Boyd van der Vuurst 15
Lennart Overdevest 12
Dennis IJlst 11

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren