Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U24 > Nog alles mogelijk na eerste wedstrijd U24 Final Four

Nog alles mogelijk na eerste wedstrijd U24 Final Four

Vrijdagavond stond de eerste wedstrijd voor de Dutch Talent League U24 op het programma. Lokomotief U24 komt daarin uit tegen ZZ Leiden. In de competitie hielden de teams elkaar in evenwicht, dus dat betekent twee spannende wedstrijden.

Het is Leiden dat de eerste score van de wedstrijd noteert en al snel een voorsprong neemt van een aantal punten. U24 heeft in eerste instantie moeite om de basket te vinden, maar onder aanvoering van Luke Essenstam en Lennart Overdevest wordt toch de voorsprong weer teruggepakt. U24 heeft moeite om Rens Butter af te stoppen, maar vergeet wanneer het wel goed verdedigd om de rebounds te pakken. Hierdoor kan Leiden bij blijven in de wedstrijd.

Het tweede kwart laat een gelijk beeld zien, al heeft Leiden meer moeite met scoren dan het eerste kwart. U24 profiteert daarvan en bouwt een voorsprong uit van 12 punten. Rens Butter brengt dan eigenhandig Leiden weer terug in de wedstrijd door in de laatste tweeenhalve minuut, 14 punten te scoren. Dicht zorgt voor een 39-36 ruststand.

In het derde kwart beginnen de teams gelijkwaardig en wisselen scores af, waardoor het verschil nooit meer dan drie punten wordt. U24 vergeet echter in de laatste vier minuten van het kwart te scoren en Leiden doet dat wel. Hierdoor kan het team de voorsprong weer pakken, 55-61 eind derde kwart.

U24 zet in het laatste kwart nog een keer aan en komt weer voor, maar toch is het Leiden dat aan het langste eind trekt in deze wedstrijd, 76-80. Een verschil van vier punten is zeker overbrugbaar in de tweede wedstrijd aankomende zaterdag.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren