Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 1 > Lokomotief heren 1 medekoploper na winst op Rowic

Lokomotief heren 1 medekoploper na winst op Rowic

De Rijswijkse ploeg van coach Hylke van der Zweep had zondagavond voortdurend de leiding in de wedstrijd. Onder meer drie driepunters (twee van Lennart Overdevest en 1 van oudere broer Jeroen) brachten Lokomotief op een vroege 15-7 voorsprong. Om vervolgens het eerste kwart af te sluiten bij 24-14. De thuisploeg gaf wel veel aanvallende rebounds weg, maar Rowic profiteerde daar matig van door veel tweede en derde kansen te missen.

In het tweede kwart kwam Lokomotief moeilijker tot scoren en kwam de tegenstander uit Dordrecht terug tot 30-27 en zelfs op gelijke hoogte, 36-36. Het slotakkoord van de eerste helft was wel voor Lokomotief dat met een 44-40 voorsprong de rust in ging. Coach Van der Zweep: ,,Zij scoorden te veel uit de rebound en na balverliezen van onze kant. In vijf minuten gaven we wel tien rebounds weg, maar daarna pakten we het op. En na rust kwamen we niet meer in de problemen."

Daar was weinig aan gelogen, want Lokomotief kwam scherper uit de kleedkamer en liep via 53-42 (driepunter Lars Jansen) en 60-45 (driepunter Lennart Overdevest) uit naar 67-53 aan het einde van het derde kwart. Bij Rowic was in de laatste periode duidelijk het beste eraf. Veel één-tegen- één acties stranden in de hechte verdediging van Lokomotief, dat via 76-61 simpel uitliep naar een 91-68 overwinning.

,,Uit hadden we nog van dit team verloren, dus we hadden echt wat goed te maken", vond coach Van der Zweep. ,,Dat heb ik vooraf ook benadrukt. We wisten hoe zij speelden en waar hun kracht ligt. Bij ons is dat in elk geval vanachter de driepuntslijn. We hebben veel spelers die goed kunnen schieten. Wie 'hot' is speelt, want ik heb de luxe van een brede bank met veel spelers die ik in kan zetten."

De weg naar een play-offplek voor Lokomotief en eventuele promotie naar de een na hoogste landelijke divisie is echter nog ver weg. Van der Zweep: ,,We staan gelijk met New Stars, alleen hebben wij daar verloren en krijgen we ze nog thuis. De bovenste zes teams staan sowieso heel dicht bij elkaar. Dus het is zaak om scherp te blijven."

Scores Lokomotief: Lennart Overdevest 19 punten, Luke Essenstam 15, Lars Jansen 15, Rens Butter 12, Jeroen Overdevest 7, Sam van Dijk 7, Dennis IJlst 6, Julian Scholten 4, Kevin Joukes 4, Ian van Loon 2, Tim vd Boogaard 0 punten.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren