Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 1 > Lokomotief HS1 wacht zware opgave in eigen huis

Lokomotief HS1 wacht zware opgave in eigen huis

De basketballers van Lokomotief HS1 staan voor de zware opgave volgende week zaterdag een achterstand van vijftien punten goed te maken. De eerste halve finale wedstrijd in de Final Four van de eerste divisie tegen VBC Akrides ging met 72-57 verloren.

 

De thuisploeg uit IJmuiden, niet alleen ouder maar ook langer en fysiek sterker dan de meeste Rijswijkse spelers, had bij rust een voorsprong van 36-30. Lokomotief werd overvleugeld in de rebound en gaf Akrides zodoende veel te veel tweede kansen op scoren.

De Rijswijkse ploeg, gecoached door Hylke van der Zweep, had moeite de basket van dichtbij te vinden en ook het afstandsschot viel niet naar behoren. De thuisploeg hield de bucket steeds goed dicht en met het overvloed aan lengte was het lastig voor Lokomotief om echt door de verdediging heen te dringen.

Tot 50-53 vroeg in het vierde en laatste kwart konden de Rijswijkers de thuisploeg uit IJmuiden nog bijbenen. Daarna viel Lokomotief aanvallend compleet stil en groeide het gat uiteindelijk tot liefst vijftien punten. Coach Hylke van der Zweep: "We hebben teveel aanvallende rebounds weggegeven en te veel balverlies geleden. Verdedigend was het okay, maar als de open schoten niet vallen en we hun organisatie niet meer uit elkaar kunnen spelen, houdt het op."

Lokomotief liet met slechts 7 op 15 rake vrije worpen ook te veel eenvoudige punten liggen. Van der Zweep zag nog wel kansen voor de terugwedstrijd: "De return in Rijswijk wordt lastig voor ons, maar het is echt nog mogelijk. Als meerdere spelers hun dag hebben, kunnen er mooie dingen gebeuren. Vijftien punten is veel, maar we gaan de video terugkijken en ons goed voorbereiden op zaterdag. Dan is het hopen op een stunt."

Topscorers Lokomotief: Lennart Overdevest 17 punten, Laurens Yperlaan 13, Sam van Dijk 10, Rens Butter 9, Luke Essenstam 8.

Zaterdag 9 mei om 20.00 uur is de return van de halve finale in de Final Four.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren