Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 1 > Even voorstellen: Heren 1

Even voorstellen: Heren 1

Een team dat vastbesloten is om na dit jaar te promoveren naar de Promotiedivisie, iets wat vorig seizoen door verscheidende redenen niet is gelukt. Het team bestaat uit een sterke selectie met een goed leiderschap, dus alle hoop is weer aanwezig dat de doelstelling dit jaar wel wordt bewerkstelligd.Heren 1 speelt morgen om half 8 thuis tegen New Stars Heren 1.

 

#4 Jeroen Overdevest (J.O)
Een zeer goede en ervaren spelverdeler die goed de rust weet te bewaren in het spel. Zeker niet vies om zijn handen vuil te maken om het nog vuilere werk op te knappen. Tevens een sterk voorstander van de derde helft.

#5 Ajene Wansing (A.J.)
Als hij wil de snelste speler van het team. De legende gaat dat hij in zijn vrije tijd cheeta’s het nakijken geeft in een 1 op 1 race. Door zijn atletisch vermogen is meneer Wansing moeilijk te stoppen en suist overal tussendoor, mede mogelijk gemaakt door zijn mystieke dribbel vaardigheden.

#6 Lars Jansen (L.J.)
De officier van het team en een van de spelers met veel ervaring op een hoger niveau. Mr Ice Tea zoekt de uitdaging graag op en de verdediging kan hem dan ook alleen maar afstoppen met een persoonlijke fout. Een groot fan van de Cleveland cavaliers.

#7 Lennart Overdevest (Lenna Legend)
Deze meneer brengt de term “Shooting Guard” naar een absurd hoog level. Zijn schotpercentage komt zelden onder de 200%. Deze vloek die hem al vanaf zijn geboorte bijstaat, heeft menig tegenstander een pijnlijk hart bezorgd. Tot op de dag van vandaag wordt Lennart daarom nog steeds gezocht door de politie, met beschuldigingen van een massamoord.

#8 Laurens Yperlaan (Larrens)
Al jarenlang door dik en dun fan van de Atlanta Hawks. Laurens is weer één van de vele dodelijke wapens op het Lokoveld. Met zijn lange aap armen komt Larrens overal bij en is er geen ontkomen aan om er aan de ene kant punten in te werpen, en deze aan de andere kant tegen te houden. Door zijn soepele voetenwerk (die hij heeft geleerd na jaren van training, bijgebracht door de Rave-monniken, op vele festivals) is elke tegenstander het spoor volledig bijster.

#10 Luke Essenstam (giraffe)
Luke, Luke is heel lang. Na een paar jaar in Den Helder te hebben gespeeld is Luke weer terug in Rijswijk. Dit tot grote vreugde van heel loko. Luke is een goed voorbeeld van de jeugdopleiding van Lokomotief, want er zijn weinig mensen van 207 CM die zo handig zijn met de bal. Dat maakt Luke lastig te verdedigen en dat zien we vaak ook terug in het veld. Verder is Luke misschien wel de een van de grootste aanhangers van de derde helft. Zijn motto is dan ook: in de derde helft wordt de overwinning pas behaald.

#11 Ian van Loon (de vensterbank)
Ian staat bekend als een verdedigend blok. Er gaan dan ook geruchten dat Danny Blind al meerdere malen contact heeft gezocht met Ian, met de vraag of hij alsjeblieft in zijn eentje de hele verdediging van het Nederlands elftal voor zijn rekening wil nemen. Maar ook aanvallend begint Ian steeds meer zijn steentje bij te dragen!

#12 Joost Vos
Joost is pas sinds het begin van dit seizoen lid van loko, maar hij heeft zijn draai al aardig te pakken. Hij kampt nog met een blessure, maar heeft al wel wat minuutjes gemaakt. We weten zeker dat zodra Joost weer helemaal fit is hij een enorme bijdrage kan leveren voor het team. Tot dan is hij nog eventjes
‘’de sluwe vos’’.

#13 Giel Deelen
Ook Giel is dit seizoen pas lid geworden, maar iedereen die iets met basketbal te maken heeft in de regio haaglanden kent Giel eigenlijk wel, hij is een bekend fenomeen. Giel heeft veel ervaring en als hij naar de basket gaat dan ‘’maakt hij hem gewoon’’.

#14 Joukes (Joukes, Jouks, Jaahkus)
‘’jaahkus moe je een bierie?’’ Joukes geeft elk jaar een cursus ‘’hoe gebruik je het loko bord’’ er is niemand op de club die zo ongelofelijk hard de bal op het bord kan smijten en hem toch precies zo mikt dat die er rustig in valt. Verder is zijn positionering vaak zo goed dat de bal gewoon in zijn handen valt. Joukes is
dan ook al jaren een betrouwbare speler in Heren 1.

Bankspelers
Jeroen Ijlst (mini)
Mini is een van de drie jonge toevoegingen uit JU18-1. Hij is een altijd hard werkende speler. Hij speelt al van jongs af aan bij Lokomotief en dit jaar heeft hij op 17 jarige leeftijd al zijn debuut gemaakt in het eerste van loko. Hiermee is verdiend een wens uitgekomen!

Boyd van der Vuurst-de Vries
Ook Boyd heeft dit jaar zijn debuut gemaakt in Heren 1. Boyd heeft afgelopen zomer ook Nederland vertegenwoordigd op het EK U16 en dit allemaal terwijl hij nog maar 16! jaar oud is. We zullen de komende jaren nog veel van hem gaan zien!

Frode van der Drift (Frodo)
Frode is de derde en tevens laatste bankspeler. Frode heeft een dodelijk mid-range schot. Zoals mart smeets zou zeggen: ‘’deze jongen kan ongelofelijk goed mikken’’. Tegenwoordig scoort die niet alleen binnen het veld maar ook buiten, zijn vriendin heet namelijk Sam. Je zou bijna denken dat ze het expres doen.

Hoofdcoach Pieter Mourik (peter)
Pieter is een ervaren coach. Hij heeft eerder aan het roer gestaan bij Binnenland Heren 1 promotiedivisie. Toen voor de zomer de selectietrainingen voor heren 1 klaar waren zei hij ‘’het voelt alsof ik hier in een warm bad kom’’. Mooi compliment voor de jongens.

Assistent Ronald van Ooijen
Ook bij binnenland was Ronald al de rechterhand van Pieter. Hij heeft goede toevoegingen voor het team en is daarmee een waardevolle assistent. Ronald staat ook zijn mannetje in de derde helft!

Teammanager Hans Goedbloed (Hanna)
Hans is al geruime tijd teammanager van heren 1. Hij is tevens ook de man van de stats. Hans staat ook wel bekend om zijn legendarische uitspraak ‘’een flush ken je nie folden’’. Ook Hansie is een goede teamgenoot voor de derde helft.

Helaas hebben wij van Heren1 nog geen teamfoto ontvangen.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren