Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 1 > Lokomotief overklast Red Giants

Lokomotief overklast Red Giants

Lokomotief heeft zaterdagavond ruim afstand genomen van een concurrent voor de final4 na een 98-69 thuisoverwinning.

In het eerste kwart probeert Lokomotief met wisselverdedigingen de aanval van Red Giants te ontregelen. Red Giants start echter scherp en via Bas Rozendaal loopt de ploeg snel uit naar 5-12. Dan komt de aanval van de thuisploeg goed op gang en na scores van Lennart Overdevest, Lars Jansen (3 punter) en Luke Essenstam is het weer gelijk: 12-12. Dan loopt Red Giants via een aantal driepunters weer uit naar 20-24. Boyd van der Vuurst bepaalt de eindstand van het eerst kwart met een prachtige lay-up over het hele veld: 22-24.

In het tweede kwart voert Lokomotief de verdedigende druk flink op. Scores van Jeroen Overdevest (5 punten) en Boyd van der Vuurst (5 punten) zorgen voor een 32-29 voorsprong. De fullcourt man-to-man press ontregelt het spel van de bezoekers steeds meer en Lokomotief loopt snel uit naar een 40-32 voorsprong. In de laatste minuten van het tweede kwart is de uitstekend spelende Laurens Yperlaan steeds het eindstation. Met 9 punten in 3 minuten drukt hij duidelijk zijn stempel op deze fase van de wedstrijd. Na 4 minuten zonder scores doorbreekt Red Giants de ban, maar kijkt het inmiddels wel tegen een 49-34 achterstand aan. Ruststand: 53-36.

Aanvoerder Lars Jansen opent het derde kwart met een driepunter en na een score van Lennart Overdevest is de voorsprong opgelopen naar 20 punten. Lokomotief weet Red Giants nog steeds goed onder druk te houden en daardoor veel balverlies af te dwingen. Ook wordt hierdoor het spel van de bezoekers volledig ontregeld. Driepunters van Steven Bontje en Lennart Overdevest zetten de thuisploeg op een zeer ruime 66-41 voorsprong in de 4de minuut van het derde kwart. In de volgende minuten laat Branko Olij zien dan hij is uitgegroeid tot een van de beste centers van de competitie. Met een aantal prachtige scores zorgt hij ervoor dat Red Giants niet dichterbij kan komen. Ook jeugdinternational Boyd van der Vuurst speelt een sterke wedstrijd en laat ondanks dat hij pas 17 is heel volwassen spel zien. In de laatste aanval van het derde kwart verzilvert Jeroen Overdevest een prachtig uitgespeelde aanval. Eindstand derde kwart: 80-48.

Na twee driepunters van Boyd van der Vuurst en een score van Luke Essenstam is de voorsprong opgelopen tot maar liefst 40 punten: 88-48. Dan laat Lokomotief de teugels enigszins vieren en kunnen Red Giants spelers ten Napel en Puhutena de achterstand nog wat verkleinen. Eindstand: 98-69.

Na de kansloze nederlaag (18 punten) in Meppel aan het begin van het seizoen laat Lokomotief in deze wedstrijd zien enorm gegroeid te zijn. De ploeg staat inmiddels op een derde plek en doet volop mee in de strijd om de Final4.

Scores: Boyd van der Vuurst de Vries 20, Laurens Yperlaan 17, Luke Essenstam 15, Branko Olij 14, Jeroen Overdevest 11, Lennart Overdevest 9, Lars Jansen 8, Steven Bontje 3.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren