Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 1 > Lokomotief wint eerst halve finale

Lokomotief wint eerst halve finale

Bron: www.haagsetopsport.nl

In een stampvolle van Zweedenzaal heeft Lokomotief de eerste wedstrijd tegen Landslake Lions met 84-73 gewonnen.

Lokomotief begint sterk aan de wedstrijd. Met een fullcourt press wordt de tegenstander direct flink onder druk gezet. Lars Jansen en Laurens Yperlaan zorgen voor de scores en na 4 minuten is het 10-2. Dan komt Landsmeer wat beter in de wedstrijd en komt het terug tot 12-9. Via scores van Lars Jansen en Luke Essenstam (driepunter) loopt Lokomotief weer uit naar 17-9. Beide ploegen scoren er flink op los in het eerste kwart, waardoor de wedstrijd het aanzien meer dan waard is. Eindstand eerste kwart 28-22.

20170422 Lokomotief-Landslake-Lions-HV 136-630x420Verdedigen
Het tweede kwart laat een heel ander wedstrijdbeeld zien. Beide teams verdedigen erg goed en hebben daardoor moeite om goede kansen te creƫren. Na een driepunter van Giel Deelen is de voorsprong van de thuisploeg 9 punten (33-24). Voor Landsmeer komt dan Ishaq een aantal keren sterk door en brengt hij zijn ploeg terug tot 33-31. Na twee driepunters van Lars Jansen is de voorsprong weer 6 punten (41-35). In de laatste aanval van de eerste helft verzilvert Lennart Overdevest een prima uitgespeelde aanval. Ruststand 44-37.

Fysieker
In het derde kwart gaat Landsmeer een stuk fysieker verdedigen en laten de scheidsrechters veel toe.Toch weet Lokomotief via een aantal goede aanvallen de voorsprong verder uit te bouwen. Driepunters van Laurens Yperlaan en Luke Essenstam zorgen voor een 52-38 stand. Aanvallend is Lokomotief heer en meester in deze fase.Laurens Yperlaan blijft maar driepunters raak schieten en daardoor kan Lokomotief een ruime 60-44 voorsprong nemen.
In de slotfase van het derde kwart kan Landsmeer toch weer enigszins terugkomen tot 62-52.

Yperlaan
In de eerste minuten van het laatste kwart blijft de voorsprong 12 punten totdat Landsmeer een 0-6 run plaatst en terugkomt tot 69-63. Lokomotief raakt niet in paniek en bouwt in een paar minuten de voorsprong weer uit naar 14 punten. Een hoofdrol is in deze fase weggelegd voor Laurens Yperlaan die maar liefst 6 driepunters laat aantekenen in de tweede helft. De laatste fase van de wedstrijd verloopt erg rommelig. Er wordt bijzonder fysiek gespeeld waardoor goed basketball vrijwel niet meer mogelijk is. Eindstand 84-73.

20170422 Lokomotief-Landslake-Lions-HV 043-630x420Volgende week zondag om 16:00 uur is de return in Landsmeer en zal Lokomotief wederom een topprestatie moeten leveren om de finale te halen. Hopelijk kan de ploeg ook dan weer rekenen op de steun van de fanatieke supportersschare die in deze wedstrijd de ploeg fantastisch heeft gesteund.

Scores: Laurens Yperlaan 24, Lars Jansen 20, Luke Essenstam 10, Branko Olij 9, Boyd van der Vuurst de Vries 9, Lennart Overdevest 4, Giel Deelen 4, Jeroen Overdevest 2, Steven Bontje 2

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren