Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 2 > Lokomotief Heren 2 laat punten liggen in Zoetermeer

Lokomotief Heren 2 laat punten liggen in Zoetermeer

Na de Sinterklaasstop is een redelijk compleet Heren 2 afgereisd naar Zoetermeer. Maurice heeft deze keer de coaching opgepakt, vanwege een blessure. Marnix en Wiebe waren bereid om later aan te sluiten na hun eigen U18 wedstrijd.

 We wisten dat Zoebas in goede doen was aangezien zij Green Giants uit nipt verloren hadden en thuis Binnenland redelijk ruim hebben verslagen. Aangezien er veel wisselingen zijn in het linkerrijtje, zou dit een spannende wedstrijd kunnen worden.

In het eerste kwart liep het niet zoals we wilden en kwamen al snel op een 9-2 achterstand. Er zijn hiervoor meerdere oorzaken voor aan te wijzen, maar het kwam vooral op te gehaast spelen, schoten die niet vielen en niet verdedigen als team. Zoebas kwam vooral tot simpele scores uit drives en cuts. Daarnaast stonden we te veel tweede kansen toe.
Al met al konden we in het eerste kwart de stand redelijk gelijk trekken tot 17-15.

Het tweede kwart liep niet veel beter. Zoebas liep wederom uit en halverwege het tweede kwart stond er 30-22 op het bord. Ondanks het niet al te sterke teamspel konden we dit kwart nog aan blijven haken, waardoor de rust werd ingegaan met 36-30.

Na de rust kwam het samenspel weer veel beter aan bod. Er werd meer voor elkaar gespeeld en meer naar elkaar gekeken waardoor het wenselijke spel weer boven kwam. Dit resulteerde in een winst in het derde kwart, helaas maar met 1 punt, 58-53.

Voor het laatste deel van de wedstrijd moesten we blijven spelen als het derde kwart met de hoop dat er meer schoten zouden gaan vallen die net het extra zetje kunnen geven. Qua spel was het vergelijkbaar, maar inlopen ging moeizaam. Eind van de wedstrijd kwamen we nog dichtbij, maar niet genoeg. Eindstand is qua verschil niet meer veranderd. 75-70.

Terugkijkend op deze wedstrijd kunnen we concluderen dat een slechte start resulteerde in een wedstrijd waar je vooral bezig bent om terug te knokken. Daarnaast hebben we veel laten liggen in gretigheid. Zoebas dook op elke bal (of man) helaas werd hier weinig voor fouten gefloten, maar wij hadden hier beter mee om kunnen gaan. Als laatste zijn er veel te weinig rebounds gepakt.
Wat wel positief is, is dat ondanks de slechte start en een slecht moment in het tweede kwart, we er als team de schouders onder hebben gezet om terug te knokken. Dat is iets waar je altijd op terug moet kunnen vallen.

Komende zaterdag speelt Heren 2 thuis tegen Oegstgeest om 20:15. Een extra zetje in de rug van het publiek is altijd welkom!

Scores:
4. Mart 10
5. Tim (van den Boogaard) 14
6. Dennis 4
7. Wiebe 14
8. Simon 3
9. Jorrit 5
10. Tim (Vermeulen) 2
11. Ian 13
12. Marnix 2
15. Sanne 3

Laatst aangepast ( maandag, 14 december 2015 15:10 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren