Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 2 > Lokomotief Heren 2 start 2016 goed

Lokomotief Heren 2 start 2016 goed

Voor de eerste wedstrijd van 2016 staat DAS uit Delft op de planning. Heren 2 bezet voor aanvang van de wedstrijd de 6e plek op de ranglijst, waarbij we 2 à 3 wedstrijden minder hebben gespeeld dan de rest. DAS staat op de 4e plek. Willen we in de race blijven voor de koppositie, moet deze wedstrijd simpelweg gewonnen worden in eigen huis.

Zonder bankspelers, maar met een complete heren 2 bezetting en het debuut van Steven beginnen we aan de wedstrijd. Twee keer knipperen en we staan al 0-6 achter. Gelukkig kunnen we dit goed beantwoorden met een aantal afstandsschoten. Met een kwartstand van 28-32 kunnen we al concluderen dat er een spannende wedstrijd met hoge score in de pijplijn zit.

Ook in het tweede kwart blijft het stuivertje wisselen, beide ploegen weten geen afstand te nemen. Een hoge score betekent vaak ook dat de verdediging niet op orde is, bij ons gold dat in ieder geval. DAS kreeg loon naar werken en kreeg vaak tweede kansen door aanvallende rebounds te pakken. Daarnaast was de defense in de transitie ook niet helemaal op orde. Ondanks dat was onze output wel groter dan die van de tegenstander en we gaan met 3 punten voorsprong de rust in 53-50.

Derde kwart schieten we uit de startblokken en weten bijna de eerste voorsprong van dubbele cijfers te halen, maar DAS komt toch weer terug tot 3 punten. Dit kwart heeft DAS weer het betere van het spel, zij het minimaal, 71-70.

Het laatste kwart gaat de winnaar uitmaken. DAS dreigt richting het einde van het kwart toch het meeste aanspraak te maken op de winst, zeker gezien het lage percentage geraakte vrije worpen van Lokomotief. Heren 2 staat met nog 3 minuten te spelen 4 punten achter, 76-80. Door verdedigende druk en een paar goede scores kunnen we deze achterstand toch nog ombuigen naar een 84-82 winst.

Waar vaak goede defense veel oplevert, was het vandaag meer offense wat de klok sloeg. Een belangrijke overwinning waardoor we nu op de 3e plek staan. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Cady gepland, een niet te onderschatten tegenstander en de eerst volgende thuiswedstrijd is op 23 januari om 19:30. Tot dan!

Scores:
4. Mart 8
5. Tim (van den Boogaard) 11
6. Dennis 23
7. Sherwin -
8. Simon 1
9. Jorrit 13
10. Tim (Vermeulen) 4
12. Bart 6
13. Steven 7
14. Maurice 5
15. Sanne 6

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren