Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 2 > Lokomotief Heren 2 - Het 3 in 1 verslag

Lokomotief Heren 2 - Het 3 in 1 verslag

Aangezien er wat beperkte tijd was hierbij een 3 in 1 verslag van afgelopen wedstrijden van Heren 2. Wat trouwens 3x een thuiswedstrijd was.

Jumpers H3
Bij Jumpers weten we dat het een team is dat een paar individueel goede spelers heeft en als ze de ruimte krijgen een stugge ploeg is. Het beste wat je kunt doen is om vanaf de eerste minuut druk op de voeren en proberen een gat te slaan. Dit was bij deze wedstrijd helaas niet het geval. Zoals uit eerdere wedstrijden al is gebleken, beginnen we vaak niet scherp genoeg. Ondanks dit begin blijven we wel basketballen wat ons via een 20-16 en 12-9 kwartstand een kleine voorsprong geeft met rust, 32-25.

Jumpers bleef dus zicht houden op ons en wij verzuimden om uit te bouwen. We kregen geen grip op de betere spelers van de tegenstander en er bleek wanorde in de transitie, waaruit Jumpers veel punten kon pakken. Helaas voor ons, maar misschien leuk voor het publiek eindigde derde kwart in een 48-49 stand. Gelukkig trekken we de wedstrijd in het 4e kwart naar ons toe door onze rug als team te rechtten, 69-61.

4. Mart 10
5. Tim (van den Boogaard) -
6. Dennis 19
7. Sherwin -
8. Simon 2
9. Jorrit 8
10. Tim (Vermeulen) 5
11. Ian 5
12. Bart -
13. Steven 15
14. Maurice 5
15. Sanne -

Green Giants H1
Green Giants, de nog onbekende tegenstander voor ons, staan als subtop op de ranglijst en hebben het veel ploegen moeilijk gemaakt. Zeer belangrijke wedstrijd voor ons willen we in de race voor het kampioenschap blijven. Helaas was het Green Giants dat de eerste tik uitdeelde en het eerste gat was al geslagen in het eerste kwart. Green Giants valt vanaf minuut 1 terug in een statische zone met hun tragere grote centers. Onze schoten vallen niet en drives worden niet altijd zuiver maar wel afgestopt door de tegenstander.

Het wordt een wedstrijd waarin we door een slecht eerste kwart, déjà vu, de hele wedstrijd aan het terugknokken zijn. Meerdere malen komen we in het zicht van minder dan 10 punten verschil, maar op die momenten schiet Green Giants de meest onmogelijke ballen er in. Uiteindelijk was dit van beide kanten niet de best verdedigende wedstrijd wat de hoge score verklaart, 86-103.

Door dit verlies raakt de kans op het kampioenschap flink uit zicht. We staan nu 4 punten achter op de nummer 1 en hebben het dus niet meer in eigen hand. Als we daarnaast kijken naar het schema van de nummer 1 en die van onszelf, is ons programma aanzienlijk zwaarder met nog 3 uitwedstrijden tegen nummer 3, 4 en 5. Doelstelling voor ons is om in ieder geval het maximale uit de resterende wedstrijden te halen.

Cangeroes H3
Cangeroes is de tegenstander na het zure verlies van Green Giants. De uitwedstrijd was om de fijne tijd van 11:00 in Utrecht en dat zulke tijden ons niet liggen bleek ook al tegen Westland Stars. Cangeroes bleek in Utrecht een stugge ploeg en deze troffen we vrij vroeg in de competitie waarin we als team ook nog op zoek waren naar onze vorm.

Gelukkig bleek er een eensgezindheid in het team na vorige wedstrijd. Er was een algehele drang op revanche en dat bleek uit de scherpte en de gretigheid. Na 7 minuten staat er 20-7 op het bord en Cangeroes kreeg niet de kans om in de wedstrijd te komen. Er komt een moment waarop de tegenstander toch wat grip op de wedstrijd gaat krijgen en dit dwongen ze af door een press met traps. Even verrast, maar uiteindelijk weer goed opgelost gaan we met een 41-31 stand de rust in.

Derde kwart blijkt een gelijk opgaand kwart, waar we zelf debet aan zijn door onoplettendheid veel balverlies te lijden. Toch loop Cangeroes weer twee punten in en lijkt het spannend te worden, we zijn gewaarschuwd. Maar een gewaarschuwd man telt voor twee. Laat staan vijf man. Een 13-0 run vanaf minuut 1 in het 4e kwart gooide de wedstrijd op slot en eindigde in 79-60.

Een van de betere wedstrijden dit seizoen.

4. Mart 14
5. Tim (van den Boogaard) 16
6. Dennis 11
7. Sherwin 2
8. Simon 4
9. Jorrit 10
10. Tim (Vermeulen) 12
11. Ian 2
12. Bart -
13. Steven -
14. Maurice 8
15. Sanne -

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren