Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 2 > Lokomotief Heren 2 pakt moeizame maar knappe overwinning

Lokomotief Heren 2 pakt moeizame maar knappe overwinning

Zaterdag moest Heren 2 als hekkensluiter van de dag aan de bak tegen LUSV. Nog niet eerder tegen gespeeld, maar gezien de stand een verplichte overwinning. Na verliespartijen tegen directe concurrenten Bouncers en Green Giants zijn we momenteel niet in de beste vorm en LUSV dacht er die avond ook anders over.

 

Wegens een slappe start werd er vrij snel een gat geslagen door LUSV. Dit is vooral te wijten aan de defense waar we vaak stonden te slapen, maar daardoor kwamen we ook niet in ons aanvalsspel, 7-17.

In het tweede kwart werd de nadruk op defense gelegd om van daaruit in de wedstrijd te komen. De inzet werd getoond en dit kwam dus in de aanval naar voren. Er werd veel bewogen voor elkaar en er werd als team naar opties gezocht, 28-32.

In de rust hebben we gezamenlijk afgesproken vlammend uit de startblokken te komen. Zodat we meteen grip krijgen op de wedstrijd en om zo snel mogelijk het gat te dichten. Dit bleek moeizamer dan verwacht. Gelukkig werd er geknokt in de defense en ondanks dat we zelf moeilijk tot scores kwamen, lieten we dat bij LUSV ook niet toe, 42-43.

Deze intensiteit pakken we door in het 4e kwart en gaan er verdiend overheen. Met 4 belangrijke geraakte vrije worpen in de slotfase wordt de eindstand bepaald op 54-50.

Als we terug naar het seizoen kijken is dit een knappe overwinning, want in deze wedstrijd hebben we, na een slecht eerste kwart, elk kwart teruggeknokt om zo op het eind de overwinning binnen te slepen. Dat het niet vanzelf ging, mocht duidelijk zijn, maar met de verdedigende mentaliteit en een hoog percentage vrije worpen is er weer een roze papiertje binnen.

Publiek bedankt voor de support! Volgende week staat Binnenland uit op het programma, wat een directe concurrent is voor de 2e plek. Zondag 17 april om 18:45 kunnen jullie ons weer komen aanmoedigen.

Scores:
4. Mart 12
5. Tim Coach (geblesseerd)
6. Dennis 2
8. Simon 4
9. Jorrit 4
10. Tim (Vermeulen) 3
11. Ian 6
12. Bart 2
13. Steven 9
14. Maurice 9
15. Sanne 3

Laatst aangepast ( dinsdag, 05 april 2016 15:01 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren