Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Spurs Heren 3 pakt eerste overwinning van het nieuwe seizoen

Lokomotief Spurs Heren 3 pakt eerste overwinning van het nieuwe seizoen

Vrijdagavond mocht het heren 3 van de Rijswijk Spurs aantreden tegen CobraNova Heren 4. Oude bekenden, nieuwe gezichten, zowel bij de Spurs als CobraNova.
Voor de Spurs hebben we als aanwinst Mees Tijssen met nummer 15 en Sven Pinedo (inderdaad, de broer van de beruchte Kevin) met nummer 18.

Gezien de vorige onderlinge ontmoetingen moet dit een overwinning opleveren. Er was afgelopen goed getraind op out-of bounce plays en verder hoog tempo in het spel, deze elementen moesten terugkomen in de wedstrijd.

Een sterke start in de aanval, goed rondspelen en veel druk in de verdediging, gaf de Spurs een voorsprong in het eerste kwart van 20-14, onder leiding van een sterke Tom Cramer.

In het tweede kwart vond coach Casper dat aanvallende rebounds beter moeten worden gepakt, de druk hoog blijven houden en meer tempo in de omschakeling. Dit zou meer ruimte moeten geven, omdat CobraNova 40 minuten een zone neer ging zetten. Het spel ging op en neer, waar hard werken de boventoon voerde bij de Spurs. Simon en Sven namen het team in dit kwart op sleeptouw, wat een ruststand gaf van 40-28.

In de rust werd besproken dat we de voorspong moesten uitbouwen, nog actiever zijn in de rebounds en die zone blijven opzoeken en aanvallen. Hiermee zouden gaten vallen voor onze schutters en de lange mannen inside.

Het derde kwart liet hetzelfde spelbeeld zien, waarbij de Spurs het betere van het spel lieten zien, waar agressief spel, goed rondspelen en iedereen liet zien punten te maken. Inside liet Patrick zien dat het zijn bucket is, met veel punten tot gevolg. Van buitenaf liet Kevin zien dat hij niet af te stoppen is, die verschillende verdedigingen tot waanzin dreef met zijn versnelling aan de bal. Zijn wonderlijke driepunter aan het einde van het derde kwart liet zien dat we goed in de wedstrijd zaten. Eindstand derde kwart 59-38.

Het laatste kwart was uitbouwen, heel blijven en laten zien dat de punten terecht in Rijswijk blijven. Met wederom mooie scores van onder andere Simon, Casper en Tom lieten de Spurs zien een mooie start te maken aan het seizoen.

Positieve punten aan de wedstijd waren de hoge intensiteit, samenspel en het hoge percentage vrije worpen (22 op 26) gaf de doorslag voor het eerste roze papiertje.

Volgende wedstrijd staat de uitwedstrijd bij Oegstgeest om 13:00 op het programma.

Scores:
4. Tom 12
5. Mats 4
7. Kevin 7
8. Simon 13
9. Patrick 10
10. Jorg 2
11. Bram 8
18. Sven 9
27. Casper 10

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren