Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Spurs Heren 3 dendert door in tweede overwinning

Lokomotief Spurs Heren 3 dendert door in tweede overwinning

Zaterdagmiddag om 13:00 kwam de wedstrijd tussen de voorlopige koploper van de competitie, Oegstgeest Heren 1 tegen de Spurs in Oegstgeest. Vanwege verschillende redenen, kwam er een ander Spurs team de sporthal binnen, dan je op voorhand zou verwachten. Vele afwezige gezichten, waar ik er eentje expliciet wil benoemen. Jorg was terecht afwezig, omdat zijn pasgeboren zoon de liefde van zijn pa nodig had. Ook via deze weg, Jorg en Linda, gefeliciteerd met jullie prachtig geboren kindje! We zien hem vanzelf op de velden als ons nieuwste aanwinst bij de Spurs.

De vervangers en voor sommige debuterend bij de Spurs waren Ian van Loon, Frode van der Drift en Dennis Ijlst. Deze extra mankracht was zeer welkom in de strijd voor de overwinning.

Een gelijk opgaande strijd, waar vooral de verdediging van de Spurs nog niet sterk stond. Veel onnodige fouten onder het bord gaf de tegenstander de mogelijkheid bij te blijven vanaf de vrijeworp lijn. De punten aan onze kant, kwamen vooral uit driepunters, tekenend voor het feit dat we de basket moeilijk konden vinden in de drive. Eerste kwart: 23-18 voor Loko

Het tweede kwart gaf het zelfde spelbeeld, waarbij we bijna elke beslissing van de scheidsrechter discutabel vonden, elkaar in de aanval moeilijk konden vinden en in de verdediging niet de rust konden vinden onze man zonder fout af te stoppen. Ondanks dat, gingen we wel met een voorsprong van 40-32 de rust in.

Afspraak in de rust, eigen spel spelen, elkaar inside en outside beter en sneller aanspelen en de scheidsrechter en tegenstander laten voor wat het is. Wij moeten ons spel spelen en de wedstrijd definitief naar ons toe trekken.

Pas in de vierde minuut van het derde kwart, kwamen de afspraken ook tot uiting. Oegstgeest had vanaf minuut vier tot minuut tien geen punt meer gemaakt, terwijl de Spurs de voorsprong vergroot hadden tot 23 punten. Hierin hadden Frode en Dennis sleutelrollen bij het scoreverloop in verschillende fast-breaks en driepunters. Eind derde kwart 55-40.

Het laatste kwart blijkt dat de Spurs sterker zijn dan Oegstgeest en de wedstrijd wordt uitgespeeld. De Spurs lopen uit, geen gekke dingen meer wat eventuele blessures kunnen opleveren en de scheidsrechter floot een prima wedstrijd. Door de focus bij ons te leggen, waren we in staat de wedstrijd naar ons toe te trekken en dat resultaat nemen we mee naar de volgende wedstrijden. Driepunters vielen er genoeg, totaal tien, waarvan de helft afkomstig van Dennis. Het vrije worppercentage lag dit keer een stuk lager, rond de vijftig procent, dat moet veel hoger liggen.

Scores:
8. Simon 14
11. Bram 17
12. Frode 15
13. Ian 4
15. Dennis 21

Laatst aangepast ( donderdag, 29 september 2016 10:37 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren