Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Spurs Heren 3 wint lelijke wedstrijd van BS Leiden

Lokomotief Spurs Heren 3 wint lelijke wedstrijd van BS Leiden

In de woorden van coach Casper na de wedstrijd: ''Ook lelijke wedstrijden winnen levert punten op''.

Met dat in het achterhoofd is deze wedstrijd dragelijk te beschrijven, aangezien geen van de spelers van Lokomotief zijn gebruikelijk niveau echt kon halen.

De eerste periode treed aan en de tegenstander gaat direct naar een zone in de verdediging. Dit zouden zij 40 minuten lang gaan uitvoeren, erg zonde, aangezien de wedstrijd daardoor nooit echt op gang kwam. Weliswaar een 8-0 run van Loko, waar we verschillende scores zowel inside als outside maakten en het verdedigend redelijk strak hielden, was het nog niet overtuigend genoeg. Bram was in de aanval een aanjager, met veel dreiging en veel punten. Tussenstand 23-7 voor Loko.

De wedstijd werd nooit een echte wedstrijd en dat zorgde voor verschillende fouten aan beide kanten. Slordige passes, te snelle schoten en weinig rebounds zorgen voor scores aan de kant van de tegenstander die normaal gesproken nooit tot stand zouden komen. De tegenstander maakt twee keer zoveel scores in vergelijking met het eerste kwart. Tussenstand voor de rust: 37-24 voor Loko

Hierin hadden we al veel meer punten moeten maken eigenlijk zorgden we er voor dat op deze manier de tegenstander nog in de wedstrijd laat. Zeer onnodig, door onze eigen onrust en slordigheid. In de rust was besproken om de focus terug te pakken.

Het derde kwart liet veel van hetzelfde zien, met soms een briljante aanval, afwisselend met een slordige pass die niet aankomt of werd gevangen, waarin een eenvoudige score van de tegenstander tot gevolg was. Hierin maken we ook maar 12 punten, evenveel als de tegenstander. Periodestand: 49-36 voor Loko

Het laatste kwart laten de Spurs nog iets van hun klasse zien, waarbij verschillende aanvallen door goed rondspelen veel punten opleverde. Verder was de verdediging weer heel strak, met weinig tegenpunten. De punten die tegen werden gemaakt, waren wederom enkele toverballen, waarbij verbaasd werd gekeken door zowel de aanval als de verdediging.

De drie punten gaan terecht mee naar Rijswijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Alles bij elkaar bekeken, hebben de Spurs 15 van de 40 minuten echt naar behoren gespeeld. Wij zullen bij ons zelf te rade moeten gaan om te kijken hoe de concentratie en focus de gehele wedstrijd te spelen, ook als de tegenstander je daarin niet kan uitdagen. Ook in het aantal vrije worpen is het nog aan de lage kant, 14 van de 21 vrije worpen is te mager. De scores kwam van iedereen van het team, dat is wel een pluspunt.

Scores:
4. Tom 11
5. Mats 5
7. Kevin 12
76. Simon 8
9. Patrick 11
10. Jorg 4
11. Bram 13
27. Casper 2
6. Mees 2

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren