Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Rijswijk Spurs wint na rust van CobraNova H3

Lokomotief Rijswijk Spurs wint na rust van CobraNova H3

Na een moeilijk te verkroppen verlies vorige wedstrijd, waar verschillende mensen uitvielen met een blessure, was het tijd om de winst weer mee te nemen naar Rijswijk. Waar beter te herstellen dan in Voorburg, tegen CobraNova H3.

Versterkt met Dennis, Maurice, Frode en Jeroen en het herstel van Simon, gingen de Spurs aan de slag. Coach Jorg en Bram gaven van te voren aan veel tempo te willen zien, hoge druk op de aanval van de tegenstander door goede verdediging en geen onnodig geklaag tegen elkaar of de scheidsrechters.
In het eerste kwart ging het de eerste paar minuten redelijk gelijk op, waar Simon gelijk zijn klasse liet zien met enkele punten op rij. Verdedigend ging de druk halverwege het kwart omhoog en aanvallend namen we goed afstand, waar Dennis driemaal een driepunter wist te maken en het kwart af te sluiten met een score van 27-13.

In het tweede kwart was het zaak de score uit te bouwen. In plaats daarvan storten de verdediging als een kaartenhuis in elkaar. We werden met regelmaat overlopen in de verdediging en konden aanvallend onze stempel niet drukken. De zone die tegen ons stond, was genoeg om ons van ons stuk te brengen. In plaats van organisatie, was het te gehaast, te wild, onhandig spel. Dit resulteerde ook in het verlies van het kwart met een ruststand van: 35-28.

Het derde kwart was weer van het gewenste niveau, Jorg en Bram gaven aan terug te vallen op een simpele zone-aanval, waardoor we veel punten hebben gemaakt. Het werd ons niet gemakkelijk gemaakt, de tegenstanders waren links en rechts ons aan het neerhalen en aan het hangen aan armen en benen. Door fel in de aanval en verdediging te blijven, werd de score toch goed uitgebreid. Eind derde kwart: 56-40.

Het laatste kwart was Voorburg gebroken. Alle pogingen om nog terug te komen, werden afgeslagen, waardoor pas in de 8ste minuut werd gescoord door de tegenstander. De ware kracht en het goede spel van de Spurs was in het 4de kwart heel goed te zien. Rond spelen, de juiste optie zoeken in de aanval, terwijl verdedigend het heel goed dicht stond met helpside en de tegenstander naar buiten te sturen, de periodescore was 24-3 in het voordeel van Lokomotief. Eindstand: 80-43

Vrije worpen waren in vergelijking met vorige wedstrijd meer gemaakt met een percentage van 63%, het enige minpunt was het tweede kwart, daar moeten we van leren. Sneller herkennen wat de tegenstander doet en terugvallen op simpele aanvallen is het leerpunt.

Scoreverloop:
Simon 12
Mats 0
Maurice 6
Tom 12
Patrick 9
Casper 7
Mees 4
Frode 4
Dennis 17
Jeroen 9

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren