Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Spurs behoud perfecte reeks thuiswedstrijden met winst tegen LUSV 2

Lokomotief Spurs behoud perfecte reeks thuiswedstrijden met winst tegen LUSV 2

Op papier een tegenstander van gelijkwaardige sterkte, aangezien LUSV en Loko evenveel punten heeft behaald in de competitie, beide teams met een verlies tegen teams waar van had moeten worden gewonnen. Verder blijft LUSV altijd een lastig in te schatten tegenstander, dus op voorhand moest er worden gestreden voor een overwinning. Het team werd vandaag aangevuld met vaste reserve Dennis, Thomas voor onder het bord en Sven als extra aandrijver in de verdediging en mentaliteit.

Dat niet iedereen zo over strijd had nagedacht, bleek in de eerste periode. Te traag, te weinig communicatie, te lief in de verdediging gaf LUSV het idee dat er wat te halen viel in Rijswijk. Aanvallend bleven we wel voor, maar dat kwam meer voor uit een aantal individuele acties dan het verzorgde Loko Spurs spel. Zowel spelers als publiek was het er mee eens, dit was niet goed genoeg voor de overwinning. Ondanks dat een periodescore van 21-16.

Het tweede kwart was meer van hetzelfde spel. Na een of twee passes kwam er een actie zonder echte gedachte, zonder goed samenspel. Wederom gaf dat wel een aantal punten, maar er werd geen echte afstand genomen van LUSV, terwijl wij dit voor rust zeker al hadden kunnen beslissen. Blijkbaar was er een time-out nodig om dat besef in het team te krijgen, want het tweede deel van het tweede kwart kwam de ware Spurs geest terug. Gecontroleerde passing, veelvuldig rondspelen, zoeken naar de open man, zowel inside als outside zorgde voor een run van 38-30 naar een ruststand van 45-31.

In de rust werd er gewaakt voor onderschatting. We waren er nog absoluut niet, verder werd er goed uitgelegd hoe de verdediging oplossingen moest gaan zoeken voor de schutters. Te vaak moest de helpside de eigen man een moeilijke close-out maken, met teveel scores tegen. Onnodig, dat schot moest moeilijker worden gemaakt.

Het derde kwart kende twee gezichten. Allereerst de ineenstorting van de Spurs als team. LUSV maakte een run van de ruststand naar 47-43 binnen vier minuten. Dit was zeker niet volgens de afspraken in de rust. Na enkele wissels in het team, goede aanwijzingen van de kant en wat peper in de reet, gingen de Spurs weer voor elkaar werken en communiceren in de verdediging. De rest van het kwart heeft LUSV geen punt meer gemaakt, maar toch werd het kwart verloren met 11-12.

Het laatste kwart was LUSV vermoeid, maar waren de Spurs nog niet klaar met de tegenstander. Hierin liet men de ware kracht zien van de Spurs, door verder te gaan waar het eind derde kwart mee was begonnen. Verschillende spelers lieten zien scorend vermogen te bezitten, te kunnen verdedigen en op een paar momenten slimmer te zijn dan de tegenstander. Toch werd er nog veel gescoord door de tegenstander, veel schoten vanaf de zijkanten en aantal keer de back-door die openstond.

Over de gehele wedstrijd heerst een tevreden gevoel. Er is immers gewonnen. Maar om kampioen te worden moeten er vier perioden goed gespeeld worden en dat ontbreekt nog steeds in wedstrijden. Het terugkomen in elke wedstrijd is een belangrijk gegeven, dat kan in veel wedstrijden nog van pas komen, maar het domineren en bepalen van de wedstrijd moet op de training worden opgepakt.

Het vrije worp percentage thuis blijft goed op peil, met 68% is dat net voldoende. Meer samenspel, meer communicatie in de verdediging en meer rebounds pakken zijn de leerpunten van deze wedstrijd om op de training op te gaan pakken. Enkele spelers hebben wel hun groei laten zien, door vanuit hun ondersteunende rol de taken uit te voeren die van hen worden verwacht, Mees (1ste jaars Heren 3) en Thomas (bank U20) zijn twee goede toevoegingen waar we dit seizoen zeker op kunnen bouwen. Verder was Simon erg sterk in aanvallend opzicht, met 27 punten is hij sterk teruggekomen van zijn blessureperiode.

Scoreverloop
4. Tom 5
5. Mats 5
7. Kevin 7
9. Patrick 10
11. Dennis 17
12. Thomas 12
18. Sven 1
27. Casper 2
76. Simon 27

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren