Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Heren 3 wint voorlopige strijd om het kampioenschap van BV Oegstgeest H1

Lokomotief Heren 3 wint voorlopige strijd om het kampioenschap van BV Oegstgeest H1

Op voorhand een moeilijke tegenstander, vele malen sterker dan vorige week tegen CobraNova 4. BV Oegstgeest heeft meer wedstrijden gespeeld en gewonnen, waardoor zij hoger staan dan wij. Tijd om hen nog een verlies mee te geven en de punten in Rijswijk te houden. Vanwege de vele blessures en andere afwezigen, hadden we de toevoegingen van LJ, Ian en Frode nodig. Verder was Dennis weer terug van een blessure.

 Het eerste kwart was nog geen paar minuten onderweg en er was al strijd tussen de teams. Over en weer werd er gezeurd, geklaagd en uitgedaagd. Hierop greep de scheidsrechter snel in, om aan te geven dat zij de wedstrijd leiding geven. Scores vielen over en weer, de teams waren zeker aan elkaar gewaagd. Een periodescore van 18-19 achterstand.

Het tweede kwart liet zien waarom de Spurs de bovenliggende partij is en hoort te zijn. Aanvallend werd het bord veelvuldig gezocht, verdedigend was de tegenstander niet in staat ons tegen te houden. Op de vrijeworplijn was alleen de beloning te schaars door veel te missen, zeker thuis onnodig. LJ liet uiteindelijk niks van de tegenstander over, door meerdere scores op rij te maken. Ruststand 40-30.

Het derde kwart was het zaak de voorsprong te behouden en daar waar mogelijk uit te bouwen. Frode en Thomas lieten hun kwaliteiten zien door afwisselend van binnen en buiten aan te vallen, met enkele scores. Verdedigend was het iets minder van de Spurs kan, scores met een bonus werden teveel weggegeven. Periodestand 58-47

Het laatste kwart was het zaak de wedstrijd uit te spelen zonder gekke acties of blessures. Het was fysiek erg zwaar geworden, de tegenstander zocht nog links en rechts mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Veel rondspelen, de juiste man na enkele passes zoeken en in de verdediging geen simpele scores tegen krijgen. Inside liet Dennis zijn agressiviteit goed merken, met veel beweging, inside en outside passes en af en toe een actie naar binnen. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 69-60.

De wedstrijd was zwaar, niet alleen het fysieke aspect, maar vooral het hoge niveau bij enkele momenten aan beide kanten. Ook het scoreverloop kwam van alle spelers, een goed teken, dat iedereen agressief goed basketball kan spelen. Verder hebben de coaches Jorg, Simon en Casper de juiste beslissingen gemaakt en op gepaste tijden aangegeven wanneer er meer druk nodig was, wanneer er rust nodig was en er genoeg energie in de wedstrijd aanwezig was. Negatief punt was het vele gemiste vrije worpen, met een percentage van 58%, met 10 gemiste punten. Zeker thuis moet dat veel meer zijn.

Scoreverloop:
4. Tom 7
5. Mats 7
7. Sven 10
10. Ian 4
11. Bram 11
12. Thomas 5
15. Dennis 10
17. Frode 4
75. LJ 11

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren