Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren 3 > Lokomotief Spurs op karakter langs Westland Stars Heren 2

Lokomotief Spurs op karakter langs Westland Stars Heren 2

Na een week geen wedstrijd (tegenstander had afgezegd), was het weer tijd om een overwinning te verdienen. Slachtoffer ditmaal, Westland Stars Heren 2. Op het onmogelijke tijdstip van 12:30 begon de wedstrijd onder leiding van coach Jorg. Vooraf had Westland een blik mannen erbij gehaald, waardoor er op papier 11 man tegen over de 8 Spurs stonden. We houden van een uitdaging.

De messen geslepen, dat bleek in het eerste kwart. Scores over en weer, van beide kanten leuke aanvallen en redelijk strakke verdediging. Waar Lokomotief vooral scores van buitenaf maakten tegenover de zone verdediging, kwamen de punten van Westland Stars van de vrijeworp lijn. Het zou een spannende pot worden, dat was wel duidelijk, gelukkig was Bram scherp en was het eerste kwart geƫindigd met 11-13 in het voordeel van Loko.

Het tweede kwart was een wisselende wedstrijd. Bij vlagen werden er hele goede aanvallen gespeeld en gescoord, om een paar minuten later helemaal stil te vallen en veel scores tegen te krijgen. Wederom nam Bram het team op sleeptouw, met enkele fraaie scores, waar het inside moeilijk scoren was. Dat Westland Stars een paar handige spelers had, bleek wel uit het sheet. Nummer 77 maakte 9 van de 13 punten dit kwart, tijd om wat strakker te verdedigen. Vanwege foutenlast koos Jorg voor een zone-verdediging, wat in ieder geval veel fouten voorkwam. Ruststand: 24-26 Loko.

Dat de Spurs een sterke teamgeest bezit, blijkt wel uit het feit dat ondanks blessures verschillende spelers door willen gaan, voor de overwinning. Deze spelers komen niet altijd op het sheet, maar zijn net zo belangrijk op andere fronten, zoals de solide verdediging neerzetten. Hierin lieten Mees en Tom ditmaal hun waarde blijken.

Na een welverdiende rust was het tijd om door te pakken. Dat hierin tijdens de eerste drie minuten drie mooie driepunters van Kevin, Simon en Bram kwamen, sloeg een klein gaatje met een voorsprong van 11 punten. Dat die marge belangrijk was, blijkt in kwart vier wel. Helaas knokt Westland Start zich weer terug in de wedstrijd. Periodestand 34-40

Het laatste kwart was er op of er onder. Hierin liet Simon weer zien op de weg terug te zijn, met een paar flitsende acties en mooie passes en een gat van 10 punten sloeg. Weer bleek de tegenstander terug te kruipen, het leek niet te lukken ze definitief van ons af te slaan. Ineens was daar de run van Westandland Stars met twee driepunters op rij. Tijdens de laatste twee minuten kwam alle spanning los, hierin was Kevin kind van de rekening en werd weggestuurd. Twee vrije worpen voor Loko en twee voor Westland Stars. Alleen Westland Stars wist er eentje te maken. Hierdoor was het gat teruggebracht tot 2 punten. Loko maakt nog een vrije worp een actie later en met een driepunter uit de hoek maakt Westland Stars gelijk. Geen paniek, tijd zat op de klok. Een actie naar binnen, een simpele pass naar de altijd rustige Thomas en de voorsprong was in handen van Loko met nog 8 seconden. Een onmogelijke bal van de middellijn die werd gemist en Loko wint de wedstrijd met 52-54.

Een leuke pot om te spelen, met teams die ditmaal gelijk op gingen. Was het team van Lokomotief compleet, dan had de score veel hoger uitgevallen, ook waren de pijntjes in het team in het nadeel. Desondanks een terechte overwinning, ditmaal op karakter en goede teamspel. Veel gratis punten laten liggen, met een vrijeworp percentage van 53% en zeker in de laatste paar minuten moeten die punten worden gepakt voor de zekerheid van de overwinning.

Scoreverloop:

4. Tom 3
5. Mats 2
10. Kevin 10
11. Bram 20
12. Thomas 8
76. Simon 11

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren