Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Dames 1 > Dames 1, even voorstellen…

Dames 1, even voorstellen…

... maar eigenlijk hoeven we ze niet echt aan u voor te stellen, want het Dames 1 team bestaat bijna volledig uit (adoptie)kinderen van Lokomotief-Rijswijk. Een team dat al geruime tijd in dezelfde samenstelling voor de vereniging uitkomt en dat dit jaar voor het eerst in de promotiedivisie zal vertegenwoordigen.

Ter illustratie, al van jongs af aan kind aan huis bij de vereniging en dagen doorgebracht in de Van Zweedenzaal, zijn Nikki Rademakers en Rosanne van Gilden. Nikki heeft hier haar karakteristieke jumpschotje vanaf de (linker!) zijkant ontwikkeld en Roos G. – zoals ze inmiddels bekend staat – heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot center met krachtige moves.

Eveneens loko-kinders maar ook allebei 'eventjes' bij een andere vereniging gesnuffeld: Ella Tijssen, die promotiedivisie bij buurvereniging DAS heeft gespeeld, en Timna Dijkhuizen, die nog een verdwaald jaartje jeugderedivisie bij Basketbal Vereniging Oegstgeest heeft gespeeld. Ella speelt met haar ervaring en snelheid een belangrijke rol in het team en Timna zorgt met haar (soms wat ongecontroleerde) fanatisme voor pit en agressie in het team.

Het team kent een paar 'adoptiekinderen', geen oorspronkelijke Loko-ers maar inmiddels niet meer weg te denken op de vereniging en vooral niet meer binnen het team. Kirsten Siera uit Leiderdorp heeft de Wereldtickets periode nog mee gemaakt, maar speelt inmiddels al geruim 10 jaar bij Lokomotief en is op het veld te herkennen met haar krachtige drives die vakkundig afgemaakt worden. Rosanne Kruithof, in een ver verleden bij Leiden gespeeld, is een kalme en zekere factor in het team en heeft afgelopen wedstrijd nog haar waarde bewezen door koelbloedig vier vrije worpen raak te knallen in de spannende strijd tegen voormalig koploper in de promotiedivisie "Groene Uilen. Geen geboren Loko-er maar inmiddels een begrip op de vereniging (en binnen de basketbalwereld) is natuurlijk "uitschuifarm" Gillian Scholten: zeker goed voor 20 punten per wedstrijd via acties waarvan u denkt; 'hoe flikt ze het toch door al die verdedigers heen te komen en zo rustig die bal in het netje te leggen?'.

Onder de basket voor de rebounds staan Pleun Rietbroek en Lou Top. Beide kinders van de vereniging en speelsters waarvoor de tegenstander altijd voor achteruit deinst. Pleun staat verdedigend vaak precies op de juiste plek en ook aanvallend weet ze vaak het juiste plekje op de juiste tijd te vinden en knalt er zo geregeld wat puntjes in. Lou lijkt het vermogen te hebben om precies te weten waar de rebound terecht komt en is in de aanval een ware teamspeelster die (soms iets te veel) haar eigen kansen wegcijfert in het belang van het team.

Is er dan niemand die we écht voor moeten stellen? Wellicht de Utrechtse Samantha Slootbeek, jongste van het hele stel en tot vorig jaar nog met dubbele licentie gespeeld, maar dit jaar vast bij Lokomotief, waar ze haar guard-vaardigheden bij de U18 "traint" en bij Dames-1 in de praktijk kan brengen. Of dan toch? "Nieuw" in het team is Tammie van Biemen, weliswaar semi-nieuw want na een vertrek in 2011 bij de vereniging dit jaar weer terug gekeerd naar het Dames-1 team. Na een periode op lager niveau te hebben gebasketbald wordt het de vraag of ze haar centermoves in de promotiedivisie naar een hoger niveau kan gaan tillen.

Zo hebben we ze stiekem toch bijna allemaal even aan u voorgesteld. Als laatste rest nog de begeleiding. Robert Clement is al langer als coach bij het team betrokken en stuurt ook dit seizoen als hoofdcoach de Lokomotief weer aan. Sinds dit seizoen wordt hij daarbij ondersteunt door Marc Gilden, met zijn kalme verschijning brengt hij rust in het team, maar je moet het niet te bont maken bij hem want dan komt zijn fanatisme naar boven.

Mocht u het team nog beter willen leren kennen, uw eerst volgende mogelijkheid is zondag 09 oktober om 16.45, in de Van Zweedenzaal!

 

DS1 2016-2017

Laatst aangepast ( donderdag, 29 september 2016 10:34 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren