Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Dames 1 > WYBA, check!

WYBA, check!

Waar we de dames afgelopen week aan u hebben voorgesteld, hadden we ze afgelopen zaterdag beter even goed aan elkaar moeten voorstellen. Want was het zoeken naar elkaar, het ontbrak de eerste drie periodes aan communicatie en vechtlust en de Rijswijkse Lokomotief kwam maar langzaam, zéér langzaam, op gang...

Het is al vanaf de eerste seconden duidelijk dat Dames 1 nog niet op scherp staat. Binnen 3 seconden staat de eerste score voor de tegenstander en persoonlijke fout voor het Rijswijkse team al op het bord, en ook de bonus vrije worp wordt er kundig ingegooid. Een pass regelrecht over de achterlijn, iemand die uit dribbelt, een loop-overtreding; je zou denken dat we hierna alles wel gehad hebben en eindelijk kunnen beginnen met spelen. De eerste scores verschijnen wel op het bord voor de Rijswijkse en de tegenstander wordt afgestopt, maar een schoonheidsprijs verdiend het nog niet echt. Er worden veel fundamentele fouten gemaakt, maar ondanks dat staat er een score van 14-17 in het voordeel van Lokomotief op het bord aan het eind van het eerste kwart.

Voor het tweede kwart wordt er gehamerd op concentratie, géén mislukte passes, uitballen, loop-overtredingen, etc. Hard en gefocust die ballen erin gooien en de tegenstander afstoppen op je voeten. De aanval begint er steeds mooier uit te zien, mooie 1-2-tjes gezien, snelle balrotaties, mooie drives vanaf de driepunterslijn en van die lekkere centermoves uit het boekje, precies zoals Cobbbe ze voor zou doen. In de verdediging loopt het wat minder soepel. De communicatie zowel binnen het team als tussen team en bank verloopt wat stroef, waardoor het soms lijkt alsof er vijf individuen op het veld staan te verdedigen in plaats van één team. Als er voorin veel druk wordt gegeven op de bal, vergeten we achterin op te stappen en als we dan eens besluiten wel te helpen, staat de help-de-helper toe te kijken. Door het mooie aanvalsspel wordt de voorsprong gelukkig wel iets verder uitgebouwd en gaan we – met genoeg stof tot nadenken – de rust in met 26-37 voorsprong (12-20 in het 2e kwart).

Tijd voor maatregelen bij de tegenstander, een donkerpreek in de kleedkamer en een verandering van tactiek maakt dat de Wijchenaren sterk uit de startblokken komen de derde periode. Hun zone zorgde voor totale verwarring onder de Rijswijkse dames. Ze spelen alsof ze nog nooit een zone gezien hadden en waren compleet van slag. Pas na 5 minuten tegen de zone aan ploeteren komen we via een vrije worp tot ons eerste puntje in de tweede helft. De tegenstander daarentegen weet goed gebruik te maken van de verwarring en weet de achterstand dit kwart naar slechts vier punten terug te brengen, eindstand van de derde periode: 39-43, de wedstrijd is nog niet gespeeld. Lokomotief weet dit kwart slechts 6 punten te maken en willen we voor de winst gaan dan zal de Lokomotief het vierde kwart op volle sterkte moeten draaien.

Nu is het genoeg geweest. Nog 10 minuten spelen, en we gaan no-way als verloren ploeg de 1,5 uur durende terugreis maken. Zo gezegd, zo gedaan, en je vraagt je af waar de bevlogenheid van het team de rest van de wedstrijd was. Zowel de vijf meiden die in het veld stonden als de vijf versterkingen op de bank toonden vechtlust en fanatisme en lieten een sterk staaltje teamwork zien. Ooit geprobeerd met een warm mes door een klontje boter te snijden? Zie de Rijswijkse trein dan maar als het mes en de zone van de Wijchenaren als het klontje boter. Conclusie: er bleef vrij weinig van over. Het team opent met een aantal scores inside, waardoor de Wijchenaren genoodzaakt zijn hun zone kleiner te maken. Het moment waarop we gewacht hebben: Kirsten besluit dat het mooi is geweest en schiet de lampen in de zaal uit. Met een uitzonderlijk percentage van 6 op 6 driepunters in de laatste 4 minuten van de wedstrijd – waarvan het laatste schot 2,5 meter achter de driepunterslijn raak in de buzzer – en een totaal van 29 punten kunnen we wel met recht zeggen dat ze uitblinker is aan Rijswijkse kant. Lokomotief ondertekent het sheet met 56-70 (laatste kwart 16-27) en neemt het roze papiertje mee naar huis.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren