Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Dames 1 > DAMES1: De herkansing

DAMES1: De herkansing

Nog geen twee weken geleden trof Lokomotief dezelfde tegenstander in dezelfde hal: het Green Eagles in Maassluis. De vorige wedstrijd werd dan weliswaar gewonnen, maar pas nadat de Rijswijkse Lokomotief in de laatste drie minuten haar achterstand om kon zetten tot voorsprong. Dus de doelstelling was duidelijk: We weten dat we kunnen winnen, dat hebben we vorige keer al laten zien, laten we nou ook zien dat we echt goed kunnen basketballen.

Zoals één van onze trouwe supporters na afloop zei; "jullie slopen heel langzaam en stiekem bij ze weg", zo gebeurde het ook in de wedstrijd. Het eerste kwart kwam Lokomotief redelijk makkelijk tot scoren, helaas liet het de tegenstander ook nog te makkelijk scoren. Zo'n lange center van ruim 2 meter is toch altijd weer even omschakelen in de verdediging, maar toen eenmaal die knop omgedraaid was, begon de verdediging er steeds strakker uit te zien. Een paar mooie drives van Kruithof, een paar lekkere schotjes vanaf de elbow van Tammie, en de stand na het eerste kwart is 14-16.

De tweede periode "slopen" we dan inderdaad steeds verder weg bij de tegenstander. Door goed teamspel waarbij wel elkaar de kansen gunnen (een paar mooie assists voorbij zien komen van onder andere Gillian en Nikki), maar ook onze eigen kansen nemen (wederom Gill, maar ook Tammie laat zichzelf weer zien). Het komt zelfs zo ver dat de Lokomotief 12 punten op rij weet te scoren, zonder dat Maassluis er ook maar een bal in krijgt. Het kwart wordt dan ook dik gewonnen (10-20) en wellicht voor het eerst dit seizoen trekt Lokomotief zich met een voorsprong van 12 punten terug in de kleedkamer, ruststand: 24-36.

Eigenlijk zit de schrik er wel een beetje in, "hoe moeten we nu verder gaan als we niet hoeven te knokken om een achterstand weg te werken?". De oplossing is al snel bedacht; "We doen gewoon alsof we 18 punten achterstaan en komen zo de kleedkamer uit. Zo gezegd, zo gedaan. Ella en Gill laten gelijk zien dat we scherp zijn, en gooien er 6 punten op rij in (inmiddels 18 punten voorsprong voor de Loko'ers). Helaas vergeten we een beetje dat verdedigen er ook nog bij hoort en geven we Maassluis het idee dat ze nog een kans maken. Met veel persoonlijke fouten weten we de tegenstander uiteindelijk af te stoppen, tijd om in de vierde kwart de verdediging nog iets strakker neer te zetten. Voorlopig is de wedstrijd nog niet gespeeld, maar bevindt Lokomotief zich wel in de luxe positie van 17 punten voorsprong: 58-41.

Toch kunnen we inmiddels wel zeggen dat het team ervaren genoeg is om zo'n voorsprong niet meer uit handen te geven. Het lijkt inmiddels ook wel of Gill en Tammie onderling een wedstrijdje houden wie de meeste punten kan scoren; samen is het duo goed voor maar liefst 42 punten! Aan u om te raden wie van het duo net twee punten meer heeft gescoord en deze onderlinge match up heeft gewonnen. Maar het is niet een duo dat een team maakt, het zijn 11 meiden en de (deels afwezige) begeleiding die uiteindelijk samen een prestatie neerzetten. Vrijwel iedereen staat met punten achter haar naam op het sheet, maar ook verdedigend werd er af en toe schitterend help-de-helper-de-helper-de-helper gespeeld. De laatste periode wordt gelijk gespeeld en de wedstrijd wordt dus gewonnen met 17 punten verschil: 57 voor Green Eagles, 74 voor Lokomotief. De woorden van de winnende coach (heeft altijd gelijk uiteraard..) lijken dan ook het best deze wedstrijd samen te vatten: "door collectief goed spel en een echte teamprestatie is de wedstrijd gewonnen".

Tenslotte nodigt dames 1 u van harte uit aanstaande donderdag 15 december om 20.30 naar de Van Zweedenzaal te komen. Het team mag het dan voor de NBB Beker opnemen tegen de (tot nog toe) ongeslagen nummer 1 uit de eredivisiecompetitie: Lecdetect.nl! We hopen voor een stunt te gaan zorgen en kunnen daarvoor alle steun gebruiken! Kunnen we er net zo'n feestje van maken als twee weken terug bij de bekerwedstrijd van Heren 1? Wij hopen het! Tot donderdag, 20.30u, Van Zweedenzaal.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren