Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Heren U20 > HU20 in Lemvig: Denemarken All Stars

HU20 in Lemvig: Denemarken All Stars

Het veelbekeken verslag van de Denemarken All Stars, ofwel HU20 op facebook: nu ook op de website.

Limfjord 2015
Ook dit jaar mocht het samengestelde zooitje.. team in de u20 leeftijdsklasse weer mee naar Denemarken, voor het jaarlijkse toernooi in Lemvig. Dit jaar bestaande uit een deel van de vaste spelers uit de u20 selectie en een paar ondertussen all stars van Lokomotief.
De reis begon zoals altijd op een niet bepaald prettige tijd op derde kerstdag. Darryl had ons team benaderd te komen helpen om de bus in te laden, hier waren wij uiteraard toe bereid waardoor we snel aan onze bustocht richting Denemarken begonnen. De sfeer zat er al goed in om 5.30 toen er besloten werd de P50, een epische portable speaker, aan te knallen en zo kon heel de bus meegenieten van O-Zone. Vervolgens werd er gekeken naar Dunks 2, zoals de 2 al suggereert moest die twee keer gekeken worden. Hoogtepunt van de film waren toch wel de Lay-Ups van Manu. Verder werd duidelijk dat zo'n film een heel verhaal heeft wanneer die zonder geluid wordt gekeken. Daarna werd nog een soort gelijke film en minions aangezet, voordat er uiteindelijk van Arnold Schwarzenegger genoten kon worden. Verder werd er in de bus nog besloten dat klappen helemaal niet synchroon hoeft en dat Nederlandse woorden omgekeerd gewoon Deens klinken.

Eenmaal aangekomen was het tijd voor het avondmaal in de hoofdzaal, Idræts- og Kulturcenter. Een aantal genoten van een bakje zout met friet en de rest van de door het toernooi verzorgde maaltijd, welke van horen zeggen aanzienlijk beter was dan voorgaande jaren. Hier zijn wij met het team bij elkaar gaan zitten om een zo geheten PVA te maken, oftewel doelstellingen maken voor het toernooi. Hieruit kwamen gelijkwaardige antwoorden, aangezien we vorig jaar derde zijn geworden, was iedereen het wel eens dat we voor de eerste plek moesten gaan. Echter was iedereen het erover eens dat de minuten wel zo eerlijk mogelijk verdeeld zouden worden. Vervolgens gingen we naar onze huisvesting voor de komende dagen, de school. De bus werd doormiddel van een treintje erg snel uitgeladen en hierdoor kon ieder team snel de door hun geclaimde lokalen inrichten. Toen dit eenmaal gedaan was bleek dat iedereen toch wel aardig gaar was van de busrit, zo zocht het team redelijk vroeg hun luchtbed op. Nadat Joukes zijn team er vriendelijk op attendeerde dat de muziek uit moest, werden de ogen gesloten en werd de houtzagerij opgestart.

Ondanks dat onze eerste wedstrijd pas om 12 uur zou zijn, ging de wekker een stuk eerder om het ontbijt niet te missen. De ondertussen legendarische yoghurt ontbrak waardoor er besloten werd toch maar wat broodjes en dergelijke bij de Spar te halen. Toen iedereen hun ochtend maal naar binnen had gewerkt, was het tijd om een aantal Loko teams aan te moedigen voordat we zelf aan de slag moesten. Toen was het moment daar, we moesten zelf laten zien wat we in huis hadden. Na een goede warming up werden de vuisten bij elkaar gedaan. "WOOOOOOODPECKERS" klonk de yell en het was tijd voor de tip-off. De eerste helft was op een fancy dunk van Luke na, erg rommelig, hierdoor stonden we met rust gelijk tegen onze Duitse tegenstander. Echter kwamen we de rust knallend uit en werd de westrijd al snel niet meer spannend, zo wonnen we met een puntje of 20. Na de wedstrijd werd er gedoucht en bij een aantal potentiele tegenstanders gekeken.

Later op de dag werden er nog een aantal Loko wedstrijden gekeken voordat wij onze kunsten weer mochten vertonen, ditmaal op het hoofdveld. Uit een eerder gekeken wedstrijd was duidelijk dat de tegenstander een kleine selectie had, echter wel met een dodelijk schot. Dit moest dus worden afgestopt. Bij de sprongbal werd duidelijk dat er bij onze Deense tegenstander twee dames zouden meespelen. Laurens vond dat zij niet in deze wedstrijd thuis hoorden en liet dit merken door één van de dames hard het veld uit te blokken. Dit blok was ook hoe de wedstrijd verliep, waar de Denen dingen probeerden waren wij daar om het af te stoppen. Zo werd er ook weer vrij gemakkelijk gewonnen. Vervolgens was het tijd om met een aantal teams de lokale pizzeria onveilig te maken, na dit lekkere en gezellige avondmaal keerden we terug naar de school. Eenmaal aangekomen vonden we het tijd om eens de school te verkennen. Hierin deed Mees zijn bijnaam, the magnet, eer aan doordat toen we een team vol met Duitse jongedames tegen kwamen, meteen naar binnen te lopen en zich voor te stellen. Na onze speurtocht kwamen we terug bij onze plek in de school en bleek t al een mooi tijdstip te zijn om naar bed te gaan. Na een aantal Chewbacca kreten en een poserende Laurens werd er redelijk snel geslapen op deze tweede avond.


De derde dag, er was besloten om wat later op te staan en enkel naar de spar te gaan voor het ontbijt. Na het ontbijt naar binnen gewerkt te hebben gingen wij ons voorbereiden op onze laatste poule wedstrijd. Deze zou om 1 uur op het hoofdveld zijn tegen de Kopenhagen Vipers waar we vorig jaar maar met een paar puntjes van wisten te winnen in de kwartfinale. Hiervan wisten we dat zij de Deense Steph Curry hadden, dit is relatief niet eens erg overdreven. Gameplan was dus hem uit te schakelen, dit gingen we doen door per helft de eerste aantal minuten Bram op hem op te offeren, die dit toernooi liet blijken weldegelijk te kunnen verdedigen, de rest van de tijd kreeg hij te maken met Lennart, ik zou beweren dat het op deze manier geschreven word: Leonard. Dit werd goed uitgevoerd en door goed aanvallend spel aan de andere kant werd ook deze wedstrijd overtuigend gewonnen. Dit betekende dat wij om 11 uur de halve finale tegen Hoofdorp zouden mogen spelen.

Er werd door de nodige pijntjes en vermoeidheid besloten de middag in ons slaaplokaal door te brengen, tot we ons rond een uurtje of 6 klaar gingen maken voor een avondmaal en een paar Loko wedstrijden keken voor we zelf aan de bak moesten. Toen we aankwamen in de hoofdzaal was op het tweede veld hiervan een erg spannende wedstrijd bezig van de meiden u16. In de middag werd van dit team nog met minimaal verschil verloren, dit was dus een kans voor onze meiden te laten zien toch het betere team te zijn. Ze stonden er echter niet alleen voor, een stampvolle en luidruchtige loko aanhang fungeerde als een soort 6e man. De wedstrijd was weer erg spannend maar werd dit keer wel gewonnen door de ploeg uit Rijswijk. Na de wedstrijd besloot de coach van de tegenstander nog een knuffel te geven aan Jorg, die tijdens de wedstrijd nog het bloed onder z'n nagels vandaan haalde. Toen was het moment daar om verder te komen dan het voorgaande jaar, de halve finale.. Het team uit Hoofddorp bestond uit een aantal bekende die heus niet allemaal 20 of jonger waren. Ons team dacht echter dat dit niet de sterkste tegenstander zou worden waardoor er een klein beetje onderschatting op dook. Dit werd ook in de wedstrijd zichtbaar die moeizaam verliep. Gelukkig wisten we deze low scoring game uiteindelijk wel binnen te slepen. We hebben de Finale behaald! Dit werd in de school nog eventjes gevierd. Niet tot al te laat, want door de lange dag was iedereen toch al aardig moe, daarnaast moest er nog een finale gewonnen worden.

De wekker op de laatste dag ging redelijk bijtijds, voor onze finale om 1 uur moest namelijk nog het nodige gedaan worden. Ons lokaal moest opgeruimd zijn, de tas ingepakt en niet onbelangrijk het ontbijt. Vervolgens reisden we af naar de hoofdzaal om ons klaar te maken voor de finale, wederom tegen de Copenhagen Vipers. Het gameplan was niet veel anders dan in de poule fase. Echter was de vermoeidheid bij ons aanzienlijk meer aanwezig dan bij de Denen. Dit kwam ook terug in de wedstrijd, zo kwamen zij al vroeg op voorsprong welke elke minuut groter werd. Ondanks dat wij langzaam in de wedstrijd kwamen bleef er een verschil van dubbele cijfers op het scorebord zichtbaar. Met nog 3 minuten op de klok en een achterstand van 12 punten, kwamen we in een time-out terecht. Een aantal kopjes begonnen al te hangen, echter was er ook nog hoop zichtbaar. De hoop bleek terecht te zijn aangezien wij op ons sterkst de time-out uitkwamen. Een aantal drie punters van Lenna en Denna, opgevolgd door een sterke drive van Daodi en vrije worpen van Larrens en onze eerste voorsprong van de wedstrijd was daar. Een noodschot van de Denen voor verlenging in de zoemer mocht niet baten. Het moment was daar we waren kampioen. "Gasteuhhhh Gasteuhhh Gasteuhhh" klonk het luidkeels.

Na een welverdiende douche en het nodige nagenieten in de kleedkamer zaten onze taken voor het toernooi er nog niet op. We zouden namelijk nog bij de anderen Loko finalisten gaan aanmoedigen. Eerste wedstrijd op het programma waren de toppers van U12. In de kleine zaal wisten we heel de zijkant te vullen en met ons laatste beetje stem onze aanwezigheid te laten blijken. Ditzelfde u12 team bleek tijdens het toernooi groot fan te zijn van het nummer W.I.N.N.E. en heeft hier zelfs nog een remix van gemaakt, namelijk: W.I.N.N.E.EE. Ook zij wisten de gouden medaille binnen te slepen. Daarna was het tijd voor de laatste finale wedstrijd, die van u18. Na dominant vertoond spel in de groepsfasen, werd de finale toch erg spannend. Het koppie werd koel gehouden en ook zij mochten hun rode shirts ophalen.

Toen was het tijd voor het laatste stukje van ons avontuur, de terugreis. De P50 en Arnold gingen weer aan. Voor we het wisten waren we alweer bij het wegrestaurant met de Burger King in Duitsland. Hier werd ons avondmaal genuttigd voor we onze reis vervolgden. Doordat 's werelds beste buschauffeur Ed, zich niet schaamde om het gaspedaal goed in te drukken, bereikten we al vrij snel de Nederlandse grens. Het beste voor het laatst bewaard te zijn, de wedstrijd van de Spurs bleek namelijk te starten. Niet veel na de slot zoemer in deze wedstrijd bleken we alweer de Plaspoelpolder bereikt te hebben. Het zat er alweer op, maar niet voordat we nog één keer bij elkaar kwamen.... "WOOOODPECKERSSSSSS"

Benieuwd naar het competitieteam van U20? Kom dan om 20:00 naar de VZZ, HU20 speelt dan tegen Waterdragers U22 voor de competitie.

HU20 Limfjord

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren